Laura Robson, right, and Andy Murray, of Great Britain, celebrate after defeating Lleyton Hewitt and Samantha Stosur of Australia during the quarterfinal mixed doubles match at the All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, London at the 2012 Summer Olympics, Saturday, Aug. 4, 2012. (AP Photo/Elise Amendola) Foto: Elise Amendola

Andy Murray har noe uoppgjort med Roger Federer. I Wimbledon var det en gråtkvalt, men stolt, Murray som tok i mot andreplassen foran et rørt hjemmepublikum.

Søndag, nøyaktig fire uker senere, vil briten helst ty til seierstårene når han møter verdens beste tennisspiller i finalen i OL — også denne gang på «eget gress». Men at hjemmeyndlingen er ute etter hevn over sin sveitsiske nemesis, vil han ikke høre snakk om.

Jeg tror ikke at det hjelper å gå inn i en tennismatch med tanker om å hevne noe som har skjedd i fortiden. Jeg må fokusere på fremtiden , sier britenes store tennishåp til SkySports.

Kan ta to gull søndag

Det blir garantert OL-medalje på Andy Murray i London. Valøren er derimot ikke gitt. Fredag leverte han det mange kalte karrierebeste. Med 7-5, 7-5 i semifinalen mot det serbiske tenniseventyret Novak Djokovic, er 25-åringen klar for to tennisfinaler i OL.

Sammen med tenåringen Laura Robson skal han etter planen også spille finale i mixed double - to timer etter at kampen mot Federer er satt opp.

- For meg er begge kampene veldig viktige. Jeg vil gjerne vinne to gullmedaljer, uttaler Murray til London Evening Standard søndag.

Han er imidlertid klar på hvilken kamp han setter høyest.

— Å vinne en mixed double-tittel i Wimbledon ville vært storartet, men det å vinne en singeltittel er åpenbart mye, mye større. Det samme gjelder medaljene her i OL. Jeg vil gjerne slå Roger, men begge kampene er store å vinne - og jeg skal gjøre mitt beste i begge.

Det blir en hektisk søndag for den Glasgow-fødte skotten.

- Federer har aldri spilt for gullet

Den sveitsiske verdenseneren vil gjerne sikre seg det siste gullet han mangler. Federer viste stor styrke i maratonmatchen, tidenes lengste i OL-sammenheng, mot argentinske Juan Martin Del Potro. Først etter jevne fire timer og 25 minutter kunne han løfte armene i været og juble for finaleplassen.

Murray håper å dra fordel av at Federer aldri har spilt for singelgull i noen OL-finale før. For Federer er riktignok regjerende OL-mester fra Beijing - men det er i double.

— Han har aldri spilt om gullmedaljen i singel før. De andre gangene jeg har møtt ham, har han hatt mye mer erfaring enn meg, sier Andy Murray.

Skotten føler seg mer jevnbyrdig med sveitseren før søndagens storoppgjør.

— Jeg håper at ting kan jevne seg ut litt, men det blir en tøff kamp, selvfølgelig. Jeg må spille stor tennis for å vinne. Når du har folk som Djokovic, Del Potro og Roger i semifinalene, har du ingen garanti for å ta medalje. Men nå er jeg i finalen, jeg kan vinne gull og skal gi alt for å gjøre nettopp dét, forteller Murray.

Singelfinalen starter klokken 15.00.