I Russell Martins fravær bar Alexander Tettey kapteinsbindet da Norwich slo Swansea 1-0 i Premier League søndag.

Nordmannen startet som vanlig sentralt på midtbanen for de kanarigule. Martin sto over med karantene, og det gjorde at Tettey fikk æren av å være lagets kaptein i kampen mot Swansea.

Det sier noe om hvilken høy stjerne Tettey har i klubben. Nordmannen har spilt samtlige kamper så langt denne sesongen og er en viktig brikke i mannskapet til Alex Neil.

Tettey fikk optimal uttelling som lagets kaptein da midtbanekollega Jonathan Howson satte inn 1-0 etter 70 spilte minutter, et resultat som sto seg til full tid.

– Det var fantastisk å være kaptein for Norwich for første gang. Vi vant og holdt nullen for første gang i sesongen, sa Tettey til VG etter kampen.

Endret

Norwich vant ikke en eneste kamp i oktober, og lagets første seier på sju kamper var svært etterlengtet. Manager Alex Neil fortalte til klubbens nettsted at han gjorde en endring, og at planen virket.

Det gikk ut på at Norwich skulle la Swansea ha ballen mest, men satse hardt på kontringer. Norwich skapte mest og vant fortjent.

– Det var forskjellig fra det vi har gjort til nå. Når man har spilt så godt som vi har gjort, men ikke vinner, så må man finne et alternativ, sa Neil.

– I denne kampen følte jeg at det beste var å la dem presse og ta dem på kontringer. Jeg liker det når vi dominerer kampene, men det viktigste er å vinne, og det gjorde vi i dag. All ære til spillerne, som jobbet veldig hardt og var solide defensivt.

Glede

Norwich er på 15.-plass med 12 poeng, ett poeng foran Chelsea og fire fra nedrykksplass. Seieren mot Swansea var lagets tredje for sesongen.

Tettey reiser nå hjem til landslagssamling foran de avgjørende EM-kvalifiseringskampene mot Ungarn. Han har vært en nøkkelspiller for landslaget i høst og er faktisk Norges mestscorende spiller under Per-Mathias Høgmo.

– Jeg gleder meg til samling nå, sier Tettey.

Elendigheten fortsetter for Sunderland

Den lille oppturen Sunderland fikk da Sam Allardyce ble lagets nye manager, ser ut til å være over. Lørdag ble Southampton for sterk og vant 1-0. Sunderland er nest sist, men blir tabelljumbo dersom Aston Villa slår Manchester City i søndagens kamp.

Laget har hatt en forferdelig sesong og står med én seier på 12 kamper. Den kom da Allardyce hjemmedebuterte med 3-0-seier mot erkerival Newcastle, men siden er det blitt to tap for dumpekandidaten.

– Vi spiller med frykt, og det må vi kvitte oss med, sa en nedtrykt Allardyce ifølge BBC etter kampen.

I lørdagens kamp mot Southampton falt avgjørelsen da Dusan Tadic scoret fra straffemerket etter 69 minutter.

Straffen ble gitt bort på unødvendig vis av Yann M'Vila.

– Vi må kutte ut de dumme feilene. For øyeblikket er vi ikke gode nok, fortsatte Allardyce.

Southampton, som har spilt seks kamper uten å tape, er nummer sju på tabellen.

I London ble det 1-1 og poengdeling mellom West Ham og Everton.

Manuel Lanzini ga hjemmelaget ledelsen på vakkert vis etter en halvtime, men like før pause utlignet Everton-spiss Romelu Lukaku. Det ble også sluttresultatet.

West Ham er på 5.-plass å tabellen, mens Everton er nummer åtte.