FotballTreningsleir Italia foran VM 200608.06.2006Foto: Graffiti/DigitalsportNORWAY ONLYDuisburg Italy's trainingFrancesco Totti sotto lo sguardo dell'allenatore Marcello Lippi e di Massimo Oddo Foto: Digitalsport

I kampens 77. minutt driblet Asamoah Gyan seg nydelig gjennom det italienske forsvaret, men før han fikk klemt av skuddet, ble han helt klart felt av Daniele De Rossi. Dommeren valgte imidlertid å la hendelsen passere, og bare seks minutter senere var Vincenzo Iaquinta alene gjennom etter et meget svakt tilbakespill av Samuel Kuffour.

Alene med Richard Kingston i Ghana-buret gjorde den italienske angriperen ingen feil og satte inn 2-0. Kampens første scoring kom etter en kort corner fra Francesco Totti som ble lagt ut til Andrea Pirlo, som klemte av. Ballen føk forbi samtlige spillere, og en dekket Richard Kingston hadde ingen mulighet til å ta skuddet.

Ledelsen kom etter 39 spilte minutter, og før det hadde Italia to skudd i treverket. Selv om de blå hadde flere store muligheter med blant annet Luca Toni og Simone Perrotta, hadde Ghana også sine sjanser.

Blant annet hadde Chelsea-spiller Michael Essien en god mulighet på stillingen 0-0, men skuddet fra midtbanespilleren gikk til side for Gianluigi Buffon i Italia-buret.

Italia tok en fortjent seier, men Ghana kan vise seg å bli en tøff motstander for USA og Tsjekkia som er de andre motstanderne i gruppe E.