Hødd tok tre utrolig kjærkomne poeng hjemme mot Fredrikstad sist. Og de var påkrevet, ettersom Alta klarte å slå Mjøndalen borte samme dag.

– Utrolig viktig seier for oss, særlig etter Altas sjokkresultat i Mjøndalen. Og vi trenger fortsatt flere poeng for å være trygge. Hvor mange vet jeg ikke, men 33 poeng, som vi nå har, holder neppe til ny kontrakt, sier trener Sindre Eid.

Og søndag går turen til Hønefoss, som har hatt en blytung sesong etter nedrykket fra eliteserien i fjor. Men etter at Rune Skarsfjord kom inn som trener i sommer, har det løsnet for ringerikingene. De har vunnet fem av de seks siste hjemmekampene, og er med sine 30 poeng rett over nedrykksstreken.

Vinne én til

Sindre Eid har finlest 1. divisjonstabellene for de siste sesongene.

– Snittet for å berge plassen i 1. divisjon ligger på 34 poeng. Men lag har berget seg på 32, og enkelte år har man måttet helt opp i 36 poeng for å stå. Og vinner vi én kamp til, så er vi oppe på 36. Så vi har meget gode muligheter til å få spille 1. divisjon også neste sesong, fastslår Eid.

TAR IKKE AV: Sindre Eid har solid bakkekontakt, tross den fine seieren mot FFK sist. Han mener Hødd må ha flere poeng for å stå. Foto: ARKIVFOTO: MARIUS BØSTRAND

Både onsdag og torsdag fikk Hødd trene på nye Høddvoll, der kunstgresset nå er lagt.– Det kunstgresset vi har valgt, er faktisk det samme som er på AKA Arena i Hønefoss. Jeg tror det var veldig greit at vi fikk testet ut denne typen kunstgress før kampen søndag, mener han.

En spiller som treneren virkelig håper viser seg fram mot Hønefoss er Joachim Magnussen. Som spilte noen sesonger for Hønefoss før han returnerte til Hødd.

– Vi spilte 1–1 mot Hønefoss forrige gang vi møtte dem på AKA Arena. Den gang spilte «Joa» for Hønefoss, og han scoret målet deres mot oss. Han skylder oss såpass at han må betale tilbake med en scoring eller to søndag, smiler Eid.

Brente straffe

I vår endte kampen på Høddvoll 0-0, men det burde den ikke ha gjort. For rett før slutt fikk Hødd straffespark, som Fredrik Aursnes brente.

Victor Grodås scoret en kjempemål i forrige runde mot Fredrikstad, men den knallperla får han ikke anledning til å kjøre repetisjon på mot Hønefoss. For Grodås har karantene med sine tre gule.

– Inn for ham kommer trolig Ruben Kenneth Brandal, om han blir kampklar. Ruben har slitt med sjukdom i det siste, men vi håper han rekker kampen. Egentlig har vi prestert bra i de siste fire-fem kampene, selv om vi ikke har vunnet alle, så jeg er optimist foran søndag, fastslår Sindre Eid.

Følg kampen og chat med vår journalist her: