Den svært sterke og høyst overraskende borteseieren gjør at bergenserne ikke lenger er divisjonens tabelljumbo. Det inspirer Løv Hams purunge mannskap, som har hatt vist bedring i det siste. 2-2 borte mot Ham Kam ble fulgt opp av 4-3-seier mot Hødd.

— Det går riktig vei for oss nå, og jeg synes vi vinner fortjent i dag, sa Løv-Ham-trener Tom Mangersnes etter kampen. Sjansestatistikken viste 8-8, så selv om Løv Ham var effektive, var ikke resultatet videre flatterende.

— Vi har hatt litt stang-ut tidligere, men i dag fikk vi endelig fullklaff. Dette smakte godt, smiler Mangersnes.

Statistikksenter 1.divisjon:

Løv-Ham har et svært ungt lag, krydret med noen mer rutinerte tidligere Brann-spillere. Det er i utgangspunktet en spennende kombinasjon, men det har ikke gitt like god avkastning som i Trøndelag i samspillet mellom Ranheim og Rosenborg eller som i samspillet mellom Hødd og AaFK. I fjor rykket nesten Løv-Ham opp, men i år blir det sannsynligvis nedrykk, til tross for dagens lille fotballbragd.

- Vi har et svært ungt lag, og vi fokuserer i hovedsak på prestasjoner og utvikling fremfor resultater. Foruten Bjørn Dahl og et par andre kunne vi omtrent stilt i Dana Cup med dette laget, spøker Løv Ham-treneren.

Om så var tilfelle, ville i hvert fall Løv-Ham-guttene stilt sterkt. Mens Anders Næs imponerte i den fremskutte midtbanerollen mot Hødd og scoret et praktmål fra 20 meter, imponerte Kevin Dure som vanlig i midtforsvaret.

— Kevin er veldig spennende; han kan komme langt. Han har nå etablert seg og tatt nivået i denne divisjonen, og det sier seg selv hva som blir neste nivå da. Kevin må ta steg for steg, mener Mangersnes om stoppertalentet som er jaktet av klubber som Brann, Rosenborg og Werder Bremen.

I dag gjorde han sine saker godt mot Hødd, selv om Adama Diomande var et konstant aktivum på topp for Hødd. Før sesongen var Diomande og Hødd-lagets styrker ukjent for de fleste. I det siste har det imidlertid virket som flere har knekt koden for hvordan Hødd skal slås.

— Hødd har vært en av årets positive overraskelser. De driver sunt, har mange lokale og gode spillere, og har spilt svært god fotball. De mange gode relasjonene som de har bygd opp, var vi klar over og bestemt på å ødelegge i denne kampen. Samtidig var vi bevisst på å utnytte rommene de etterlater seg når de angriper, forteller Løv Ham-treneren om dagens kampplan.

Den viste seg å være suksessfull, for Løv Ham stakk av med alle poengene Høddvoll. Men i følge Mangersnes har nyopprykkede Hødd ingen grunn til å være bekymret.

- Jeg er overbevist om at de vil klare å holde seg i år. Sannsynligvis vil de havne på øvre halvdel, sier han.