— Jeg vet ikke hvordan man skulle gjort det, men det er ikke noe tvil om at både dommere og spillere hadde satt pris på klarere regler. Nå er det ganske tilfeldig hva som blir blåst på, sier Hoff etter 0-2 for Vålerenga.

- Ikke klare nok

Situasjonen han sikter til oppstod etter 16 minutter da Ole Martin Årst dro seg fri inne i boksen. Veteranspissen avsluttet mot mål, men en skliende Stefan Strandberg fikk blokkert. TV-bildene viste tydelig at ballen traff midtstopperen i armen som ikke var inntil kroppen.

De fleste dommere ville blåst straffe der. Reglene er imidlertid ikke klare nok. Det kan blåses straffe i Ålesund den ene helga, men ikke i Kristiansand den neste. Det er ganske vanskelig å forholde seg til det, sier Hoff og trekker paralleller til situasjoner som går på holding i feltet .

— Det blir litt av det samme, understreker han.

Ingen ekspert

Hoff gjør det klart at han ikke er noen ekspert på hvordan man skal utforme de nye retningslinjene for hva som skal blåses på, men håper på en konsekvent linje fremover.

Nå er det ganske tilfeldig hva som blir blåst på , sier han.

- Hadde det sett annerledes ut om dere hadde fått straffe på stillingen 0-0, Hoff?

Det er gjerne sånn at mål preger fotballkamper, men vi hadde nok av sjanser til å score på uansett. Jeg vil ikke si at vi tapte denne kampen fordi vi ikke fikk straffe i den situasjonen , sier den fotrappe angriperen.

Heller ikke Ole Martin Årst ønsker å lage noe stort ut av situasjonen.

— Det er sånn som skjer i fotball. Vi kan ikke skylde på det, sier han