«Moa» Abdellaoue startet på benken for Vålerenga mot Viking. «Moa» Abdellaoue startet på benken for Vålerenga mot Viking. Foto: Digitalsport

Moa om vrakingen: - Ikke noe drama i det

Deshorn Brown fikk tillit i Vålerengas serieåpning. Moa er glad det er flere å dele scoringsansvaret med.

ULLEVAAL: Moa ble hentet hjem til Vålerenga for å få fart på karrieren igjen etter noen sesonger som er blitt ødelagt av skader.

I serieåpningen mot Viking på Ullevaal mandag kveld satt Moa innpakket i vinterklær før han fikk prøve seg den siste snaue halvtimen.

— Det er ikke noe drama i det, sier Moa etter årets første tellende kamp.

— Jeg er klar

Etter ett mål i serien i fjor bar det rett ut av laget med skade i leggen. Da Vålerenga prøvde å få ham frisk nok til å rekke serieinnspurten fikk han på ny føling med problemene. Da tok man ingen sjanser, og 30-åringen kunne i stedet fokusere på å være frisk og klar til årets sesongoppkjøring.

BØRSEN:

Der har den tidligere landslags— og Bundesliga-spissen trent for fullt. Minus et par avbrekk med alternativ trening for å stå best mulig rustet til sesongen.

Men Deshorn Brown ble foretrukket i går kveld. Moa og tredjemann på topp, Elias Mar Omarsson, ble henvist til benken. Det sier Moa han forstår godt.

— Han har vært god i hele vinter. Elias også. Og jeg. Jeg føler meg bra, har trent godt. At jeg ble plassert på benken var en avgjørelse trenerteamet tok. Men jeg er frisk og klar, sier Abdellaoue.

Holder Brown som den skarpeste

Han fikk de siste 27 minuttene uten å få særlig mye til. Fra benken fikk han se kollega Brown misbruke kampens store sjanse i det som til slutt ble en 0-2-seier til Viking.

— Det er kjipt når det kommer en sånn bom, men «Desh» kommer til å slå tilbake i neste kamp hvis han spiller. Det er ikke noe å si på det, sier Moa.

Kjetil Rekdal holder 25-åringen fra Jamaica som den beste av sine tre spisser pr. nå.

— Vi så i dag at Deshorn har vært den skarpeste av dem. Jeg synes han gjorde en bra time mot Viking. Jeg hadde håpet at Moa eller Elias, som begge er litt roligere, kunne fått en liten luke og utlignet for oss, men det fikk vi ikke til.

Nye måneder på sidelinjen for Tollås

Moa ønsker spisskampen i VIF velkommen.

— Det er bra, det er sånn det skal være. Det er tøff konkurranse, ingen har klippekort. Sånn skal det være for alle. Det er viktig at vi er flere som kan dra lasset.

En som ikke får dra lasset på en god stund ennå er midtstopper Jonatan Tollås. Han har slitt med et trøblete kne etter to operasjoner. Han er fortsatt ikke bra, og må belage seg på noen måneder til på sidelinjen. Håpet er at han skal være tilbake innen sommeren. Men nå handler det om å bli helt frisk før han er aktuell for spill igjen.

Keeper Marcus Sandberg er et uttalt førstevalg på keeperplass i Vålerenga i år. Han sliter med et overtråkk, og derfor var det Aslak Falch som voktet buret mot Viking mandag.

Aftenpodden Sport - seriestart spesial: - Rekdal har egentlig ikke fått til noenting i Vålerenga