Ikke noe smaker så godt i idrett som når lilleputtene slår gigantene. Slik Sør-Korea gjorde da de sendte fotballstormakten Italia ut av VM. Jeg har tidligere spådd at sør-koreanerne kunne nå langt i VM. De har rett og slett et godt fotballag. Velutrustet fysisk med gode individualister og en lagmoral som få.

JEG HAR TIL TROSS FOR SØR-KOREAS FREMGANG en stor porsjon medfølelse med italienerne som ble sendt hjem etter fire feilaktige, avgjørende dommeravgjørelser. De har fått tre mål feilaktig annullert tidligere i VM. Mot Sør-Korea burde Damiano Tomassi blitt golden boy i stedet for Sør-Korea-helten Ahn. At linjemannen vinket feilaktig og dommeren ikke overprøvet sin assistent, sendte Italia hjem. Og Sør-Korea i lykkerus.

AT DOMMERE KAN TA FEIL må en alltid regne med. Men blemmene i VM har vært mange. Og åpenlyse. Derfor får VM en liten bismak når det ikke skjer på rettferdig vis. Slik det heller ikke gjorde i åttedelsfinalen mellom Belgia og Brasil. Marc Wilmots ble avblåst da han headet i mål på stillingen 0-0. Det var en scoring som burde vært godkjent og som kunne fått avgjørende betydning. For Belgia hadde Brasil på gaffelen og kunne stelt i stand den helt store overraskelsen. Større var ikke forskjellen på de to lagene.

SÅ KAN EN SPØRRE OM DET ER TILFELDIG at de tvilsomme avgjørelsene tipper i fordel en av arrangørene og en av favorittene!

VM GÅR VIDERE med de beste dommerne, og da er det bare å håpe at ikke kamplederne har hovedrollen. Det kan Sør-Korea komme til å gjøre. Hvis de er kommet til hektene etter nasjonens elleville feiring. Meldingene om at spillerne skal slippe militærtjeneste og at en må endre lover i landet for at Guus Hiddink skal kunne bli æresborger, sier noe om det enorme engasjementet.

MED SØR-KOREA, USA, BRASIL OG SENEGAL i kvartfinale er halvparten ikke-europeiske. Det er en markant tilbakegang for Europa som i de siste VM har hatt med seks, syv, seks og fem lag i kvartfinalene. Afrikas gjennombrudd har en ventet på i lang tid, men det spesielle med Senegal er at nesten samtlige spillere holder til i Europa, nærmere bestemt i den franske toppdivisjonen.

FREMGANGEN TIL USA OG SØR-KOREA må en se i lys av at de i store perioder opererer som klubblag. Begge har muligheten til å holde mange av spillerne samlet over lengre tid De får dyrket samholdet og spilt inn laget på den måten. — Det er først de to, tre siste månedene jeg har sett klar fremgang og etter hvert skjønt at vi kunne gjøre det bra i VM, sier Guus Hiddink. Han har hatt store deler av sitt mannskap til disposisjon siden nyttår. Hardt arbeid gir resultater. Også i VM.