SANDVIKA (aftenposten.no): I Asker og Bærum tingrett var det torsdag domsavsigelse i overgangssaken.

Fra 10.35 leste tingrettsdommer Nils Ole Bay opp dommen han er kommet frem til sammen med sine to meddommere.

Inge André Olsen, Truls Haakonsen, Lars Holter-Sørensen og et tidligere styremedlem i Stabæk Fotball AS frifinnes. Også Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS frifinnes. Det betyr at samtlige av de tiltalte i overgangssaken er frifunnet.

— Rettens konklusjon er at det ikke er ført tilstrekkelig bevis for at prisen på Gunnarsson ble satt lavere enn markedsverdi, og det er heller ikke ført tilstrekkelig bevis for at opsjonspremien på Stengel var høyere enn markedspris. Det er dermed ikke ført tilstrekkelig bevis for at noen av de tiltalte har fremkalt en villfarelse, begrunner Bay.

Dommen var enstemmig.

Samtlige av de tiltalte godtar dommen.

Aktor Iselin Håvarstein tar betenkningstid med hensyn til eventuell anke.

Påstand om fengselstraff

Aktoratet haddelagt ned påstand om fem måneders fengsel for sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk Fotball, tidligere styreleder Lars Holter-Sørensen i Stabæk Fotball AS og et tidligere styremedlem i Stabæk Fotball AS (anonymisert av familiære hensyn).

Detvarogså lagt ned påstand om 90 dagers fengsel for tidligere sportsdirektør i Vålerenga Truls Haakonsen.

I tillegg gikk aktoratet inn for at selskapene Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS skullebetale foretaksstraffer på henholdsvis 120.000 og 240.000 kroner.

Påstand om frifinnelse

Samtlige fem forsvarsadvokater la ned påstand om frifinnelse, og uttyktetrygghet for at detteville bliutfallet.

En rekke profilerte fotballpersonligheter har vært innom vitneboksen i sal 11 i Asker og Bærum tingrett under rettssaken.

Tiltalt for bedrageri

I 2011 ble Vegair Páll Gunnarsson solgt fra Stabæk til Vålerenga for 1 millioner kroner. Samtidig kjøpte VIF en opsjon på Herman Stengel for 4 millioner kroner.

Aktoratet har forsøkt å bevise at prisen på Gunnarsson ble satt kunstig lavt. Dette fordi Nancy hadde rett på 50 prosent av overgangssummen ved et videresalg.

De tiltalte har på sin side hevdet at overgangene var separate.

De tiltalte er blitt forsvart av et stjernelag med advokater. Ole Petter Drevland, Ellen Holager Andenæs, Berit Reiss-Andersen og Peder Morset har representert de tiltalte. I tillegg er Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS blitt forsvart av John Cristian Elden

Politiadvokat Morten Stene og Iselin Håvarstein har ført saken for Asker og Bærum politidistrikt.