Norge og USA hadde avtalt å spille den siste kampen før VM-starten mot Ekvatorial-Guinea 29. juni for tomme tribuner.

— Det er USA som har bestemt dette, og vi hadde ikke noe valg. Det er uansett helt greit for oss at det blir gjort på denne måten, sa landslagssjef Eli Landsem til Aftenposten.no.

Statistikksenter Toppserien:

Ifølge Norges Fotballforbund (NFF) tok USA ledelsen ved Carli Lloyd etter en times spill.

Emilie Bosshard Haavi utlignet fem minutter senere, da hun vendte vekk en forsvarsspiller og lobbet ballen i mål. Lene Mykjåland hadde assist på den første scoringen og sørget selv for det andre, da hun ekspederte et Lene Larsen Kaurin -innlegg i nettet etter 67 minutter, melder NFF.

Innbytter Cecilie Pedersen fastsatte sluttresultatet til 3-1 åtte minutter før slutt.

— Denne seieren sender oss ikke videre i VM, men det gir oss optimisme og selvtillitt inn mot mesterskapet. Dette viser at vi kan hamle opp med de beste, sier landslagssjef Landsem.

Foruten Ekvatorial-Guinea møter Norge også Brasil og Australia i det innledende gruppespillet.

Oppkjøringstesten mot USA regnes ikke som en offisiell landskamp. Den ble spilt i Tyskland.

Norges lag: Ingrid Hjelmeseth (Erika Skarbø 46.min) - Marita Skammelsrud Lund, Runa Vikestad, Maren Mjelde, Guro Knutsen Mienna - Emilie Bosshard Haavi (Ingrid Ryland 84.min), Trine Rønning, Ingvild Stensland (Gry Tofte Ims 78.min), Madeleine Giske (Lene Larsen Kaurin 59.min) - Lene Mykjåland, Isabell Herlovsen (Cecilie Pedersen 68.min)

(Kilde: fotball.no)