SANDNES ULF-FREDRIKSTAD 1-0:

LA MANGA (Aftenbladet): En scoring av Ole Kristian Langås etter ti minutter ble forskjellen på lagene i solskinnet i La Manga. Ulf var best før pause, FFK kom sterkere etter pause, men klarte aldri å få en utlikning.

SLO ØSTFOLDINGENE: En av Sandnes Ulfs danske nyervervelser, Tonny Brochmann i aksjon. Foto: Morten Olsen/Digitalsport

Så skal det sies at Fredrikstad hadde byttet fem mann i forhold til kampen mot Ranheim fredag. Den vant FFK 1-0. ## Ulf bra før pause

Sandnes Ulf startet kampen med et høyt press, og lot aldri Fredrikstad få ro i sitt oppbyggende spill. Og etter bare ti minutter fikk de lyseblå betalt. Et hjørnespark fra venstre ble slått ut til Ole Kristian Langås. Fra drøyt 16 meter fikk han kjempetreff, og sendte ballen i nettmaskene bak FFK-keeper Håvar G. Jenssen.

Tonny Brochmann kunne også øket til 2-0, da han kom alene med Fredrikstad-keeperen etter 28 minutter, men akkurat den duellen vant Jenssen.

FFK slet med å spille seg til sjanser, to hjørnespark var det meste rødbuksene oppnådde de første 45 minuttene. Det første traff Simen Rafn i ryggen og gikk utenfor etter at Halldorsson bommet i feltet.

Jevnere i andre

Det ble jevnere i andre omgang, men FFK klarte aldri å utlikne, heller ikke da Henrik Kjelsrud Johansen kom inn kvarteret før slutt. Han sto med fem mål på de fire kampene før dette, men fikk ikke uttelling mot Ulf.

Trener Bengt Sæternes var fornøyd med seieren og prestasjonen før pause:

— Jeg synes vi fulgte planen før pause. Vi startet med et høyt press og fikk tidlig uttelling. I første halvdel av andre omgang sov vi for mye, flt ut av posisjoneringene, for så å hente oss inn de siste 20. Så burde vi nok scoret et par mål til. Vi var alene med keeper to ganger og ble etter min mening snytt for et klart straffe da Tonny Brochmann ble felt før pause, sier Sæternes til Aftenbladet.

Han var fornøyd med de nye spillerne:

— Ja, de gjorde en fin innsats, og blir nok enda bedre når de får mer tid med laget.

Liker rollen

Matchvinner Ole Kristian Langås har i år fått en indreløperrolle, der han fra midtbanen skal hjelpe Pontus Engblom på topp. Mandag scoret han også kampens eneste mål:

— Jeg liker posisjonen min, hvor jeg kan få ballen i beina rettvendt og være med i det oppbyggende spillet. Det gjør også godt å score mål, sier han.

Men han er enig i at kvaliteten falt etter pause:

— Vi traff ikke helt i presset og lot et ballsikkert Fredrikstad ha ballen for mye. I tillegg burde vi økt ledelsen på de åpne sjansene vi hadde. Men det holdt heldigvis til seier, sier Langås.