EM kan ryke både for Bastian Schweinsteiger (til venstre) og Raheem Sterling. EM kan ryke både for Bastian Schweinsteiger (til venstre) og Raheem Sterling. Foto: NTB scanpix

EM i fare for to Premier League-stjerner

Dårlig nytt for Tyskland og England.

EM-sluttspillet i Frankrike til sommeren kan glippe både for Bastian Schweinsteiger (Manchester United) og Raheem Sterling (Manchester City).

Tyskland-kaptein Schweinsteiger har pådratt seg et delvis avrevet leddbånd. Dermed mister han privatlandskampene mot England og Italia henholdsvis lørdag og tirsdag.

— Jeg må akseptere situasjonen. Jeg har snakket med landslagssjefen om det, og i de kommende ukene vil vi holde kontakten, sier Schweinsteiger til det tyske fotballforbundets nettsted.

EM er i fare for midtbanespilleren.

— Dette er veldig triste nyheter. Bastian var akkurat på vei tilbake fra skade, og jeg vet hvor mye han gledet seg til landslagskampene, sier landslagssjef Joachim Löw.

— Jeg har sagt til Bastian at jeg ikke vil utelukke ham til EM. Turneringen er ikke i morgen, så det er fortsatt tid, sier han.

To måneder ute

Også Raheem Sterling har fått dårlige nyheter. City-stjernen skadet seg i helgens Manchester-derby og må belage seg på opptil åtte uker på sidelinjen.

Skaden kan i verste fall sette EM i fare for Manchester City-spilleren. Den foreløpige engelske EM-troppen annonseres 12. mai, og Roy Hodgson må bestemme seg for hvilke 23 spillere han ønsker å ha med seg til Frankrike i løpet av mai.

Sterling gikk av banen i søndagens kamp mot United med en lyskeskade i førsteomgang.