Manageren er sikker på at det norske lagets prestasjoner i EM-sluttspillet vil føre til konkret interesse rundt Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget, Ørjan Nyland og Martin Linnes.

— Ja, det er svært sannsynlig at vi får bud, det regner jeg med. Så får vi se om de budene som kommer er bra nok, sier Solskjær til Romsdals Budstikke.

Tyskland og Nederland

Han tror sjansen er størst for at Eikrem eller Berget kan bli solgt, men peker også på at keeper Nyland og høyreback Linnes er unge og moderne spillertyper som kan være attraktive i større ligaer.

— Vi spilte mot Stuttgart og Heerenveen i fjor, så de fleste klubbene i Tyskland og Nederland vet hva disse fire guttene står for. Nå har alle spilt mot England og prestert bra. Italia er også et stort marked. Det eneste som mangler da er at de møter Spania i finalen, sier Solskjær med et smil.

Han er stolt over prestasjonene de fire Molde-spillerne har gjort så langt i mesterskapet.

— EM er et utstillingsvindu for spillerne, men også en fantastisk mulighet for oss som klubb til å måle dem mot jevnaldrende fra andre land. En del av spillerne de møter er jo verdt veldig mange millioner, sier han.

Kreativ Eikrem

Solskjær har fulgt de norske kampene på tv-skjermen og har gjenkjent en del ting han har sett før.

— Magnus er den kreative på det norske laget. Han har kommet seg høyere opp i banen enn han har gjort i eliteserien i vår, og får derfor flere løp inn i boksen. Jo Inge står på som han alltid gjør og er involvert i mye. Og begge to scoret fantastiske mål mot England. Martin har kommet inn og gjort en solid jobb i flere posisjoner. Og Ørjan har vokst mye etter at han kom til Molde. Nå tar han alt i feltet. Det oser trygghet, sier Solskjær.

Denne uka er de gjenværende MFK-spillerne samlet til første treningsuke etter ferien. Snart håper manageren også at det er noen nye ansikter på treningsfeltet.

- Vi kommer helt sikkert til å by på en eller to etablerte spillere i sommervinduet. Vi vil ha noen som kan eliteserien, som vi vet har nivået inne allerede, bekrefter Solskjær.

Brasilianer på prøve?

I tillegg kommer det sannsynligvis en angrepsspiller på prøve i løpet av kort tid.

— Vi har jobbet litt mot Sør-Amerika i det siste, og John (Vik) har skaffet noen gode kontakter. Han har sett på en del spillere slik at vi har noen navn på lista. En av disse er en offensiv spiller fra Brasil som vi vil ha til Molde på prøve i sommer. Alle detaljene er ikke på plass, men jeg tror det løser seg, sier manageren.

PS! Dersom Norge kommer til semifinale og taper den lørdag, er Moldes EM-spillere tilbake på trening mandag og klare til onsdagens cupkamp mot Ranheim. Hvis Norge når finalen tirsdag, blir cupkampen trolig flyttet til onsdag uka etter.