Serieforeningen har i dag bedt Påtalenemnda i NFF vurdere om HamKam-spiller Erik Tønne kan ha brutt NFFs lov i forbindelse med en Twittermelding han publiserte søndag. Erik Tønne kom i krangel med Stabæk-keeper Guro Pettersen og har blitt beskyldt for kvinnediskriminering

Organisasjonen Kvinnefotball skriver i en melding at de håper Påtalenemnda velger å reise sak mot Erik Tønne, slik at vi kan få en avklaring på hva kvinnelige fotballspillere skal måtte tåle av hets og håning fra en mannlig kollega.

— Vi har bedt om at Twittermeldingen vurdert opp mot er §11-4, ledd 1 – bokstav I og/eller L. Paragrafen lyder som følger:

§11-4. Straffbelagte handlinger/unnlatelser

(1) Straff etter disse bestemmelser kan ilegges, dersom person eller organisasjonsledd:

i) fremsetter ytring i forbindelse med kamp eller trening som er egnet til å true, fornærme eller håne en person på grunnlag av etnisitet, nasjonal opprinnelse, avstamning, hudfarge, språk, religion, livssyn eller seksuell orientering,

l) på annen måte opptrer slik at det klart kan skade idrettsarbeidet eller idrettens anseelse.

Tønnes Twittermelding ble publisert søndag 23. juni i forkant av kampen Bryne – Hamkam. Vår henvendelse ble sendt påtalenemnda samme kveld.