For tredje gang på like mange kamper havnet Viking under med 0-2. Denne gangen klarte imidlertid ikke de mørkeblå å svare som i tidligere treningskamper. Mot VIF kan baklengsmålene delvis skyldes på en nykomponert forsvarsrekke, hvor blant annet nyankomne Anthony Soares fikk en omgang. I og med at streamen fra La Manga ikke fungerte halve første omgang, er det vanskelig å felle noen dom over midtstopperen. Jeg regner likevel med at rapporter og treninger gir Viking et brukbart grunnlag for å vurdere spilleren. Etter hva vi kan lese skal Økland ha samtaler med Soares agent på mandag.

Positiv Mets

Mot VIF fikk vi også tatt en skikkelig kikk på nykommer Karol Mets. Jeg syntes estlenderen gav et positivt inntrykk. Han viste frem en brukbar pasningsfot og tok kommandoen i de bakre rekker. Positiv syntes jeg også Joackim Jørgensen var, både på midtbanen og som midtstopper i annen omgang.

Det er synd at ungguttene har fått så lite spilletid i treningskampene.

Viking kom til noen få sjanser, men stort sett ble det veldig mye nesten i det offensive spillet. Samarbeidet mellom Bödvarsson og Berisha fungerte dårlig, og kantspillerne våre fikk lite til. Yanni har tydeligvis et godt stykke frem til toppformen, og Steinthor har en enda lenger vei å gå.

Ungguttene

Det er synd at ungguttene har fått så lite spilletid i treningskampene. Det skyldes selvsagt at både Martinsen og Bytyqi har vært opptatt med landskamper på La Manga, men jeg frykter at en Jonevret på utgående kontrakt har lite interesse av talentutvikling. Kjelle trenger resultater for å få ny kontrakt, og det lar seg sjelden forene med mye spilletid for de unge og lovende.

En skal vokte seg vel for å tolke treningskamper for mye. Det ble gjort mye rart i denne kampen, og Viking var fryktelig unøyaktige mot et kompakt VIF-lag. Når laget nå snart reiser hjem fra Spania begynner nok spissingen mot det som kan bli serielaget. Da satser jeg på at Viking har fått på plass ny midtstopper, og at Ian Burchnalls treningsmetoder begynner å vise igjen.

Hva mener du? Hvordan opplevde du Viking mot VIF? Hvilken lagdel har mest å jobbe med?

VIDEO: SE HØYDEPUNKTENE HER: