STABÆK-SOGNDAL 2-1

NADDERUD (aftenposten.no) : Det er ikke ofte Stabæk-fansen har sunget ”Stabæk leker”. Etter fem kamper uten mål – og seks uten seier – er bæringene for lengst klare for spill i førstedivisjon neste år. Søndag gjorde de alt for at Sogndal skulle slå følge, og sendte gjestene ned på playoff-plass

Jonas Olssons menn jaktet sin andre Østlands-skalp på rad og fornyet kontrakt i eliteserien etter seier over Vålerenga i forrige seriekamps siste sekund. Hvittrøyene hadde likevel ikke vunnet to strake kamper siden Vålerenga og Molde ble beseiret i april.

Livlig Boli

Fremst i rekken av søndagens festbremser sto Franck Boli. Ivorianeren åpnet ballet før 20 minutter var spilt med en velplassert avslutning etter et godt oppspill. Stabæks nummer 11 kunne gått av banen med både to og tre scoringer i første omgang. En våken Kenneth Udjus i bortemålet, som slutter seg til Lillestrøm etter årets sesong, nektet 18-åringen ytterligere jubel.

Jubelen var derimot ikke over for Ville Jalasto. Halvveis ut i første omgang scoret finnen sitt første mål i norsk eliteserie da han styrte inn frisparket til Bjarni Eiriksson i mål.

Toppscoreren tok ansvar

Ricardo Santos kunne fort sendt gjestene i ledelsen før sidebyttet, men det måtte en pauseprat til for at Sogndal skulle våkne for alvor.

Ulrik Flo sørget for at Stabæk fortsatt må se tilbake på sesongåpningen mot Aalesund for å finne sist gang de holdt nullen på hjemmebane. Flo, som scoret to av tre mål da Sogndal slo Stabæk på hjemmebane tidligere i sesongen, hamret ballen i vinkelen fra kort hold like etter en times spill.

24-åringens niende scoring for sesongen holdt likevel ikke til å roe nervene for de hvite som ikke fikk ytterligere uttelling i sluttspurten.

Sogndal ligger på plassen bak Sandnes Ulf før siste serierunde, der rogalendingenes forsprang på trygg grunn er på ett poeng. Sogndal avslutter årets seriespill på hjemmebane mot vestlandsrival Brann.