Stefan Johansen er klar for Celtic. Finnmarkingen ble presentert som de hvite og grønnes nyeste signering på klubbens hjemmeside onsdag.

Det overrasker TV 2-ekspert Davy Wathne.

— Det forbauser meg at agenten hans anbefaler skotsk liga. Jeg er slett ikke sikker på at det er stedet for en teknisk slepen spiller som Stefan Johansen. Spørsmålet er om han blir klippet ned, før han får mulighet til å vise hva han står for, sier Wathne.

Skotsk fotball har et rykte som handler mer om løse tenner og tofotstaklinger enn attraktiv fotball. Men er det mer en myte nå? Og suverene Celtic kan kanskje ikke sammenlignes Partick Thistle og Ross County?

— Det er mulig at det bare er noe jeg innbiller meg, men tendensen er i alle fall at de beste spillerne forlater Skottland for å spille fotball andre steder. Jeg er redd han vil stagnere der borte, og tror for eksempel Nederland, Belgia, Tyskland eller Frankrike hadde vært mer riktige valg for Stefan Johansen, mener Wathne.

Tidligere Celtic-spiller positiv

Harald Brattbakk har en fortid som Celtic-spiller. Trønderen var der fra 1997 til 2000 og scoret 12 ganger på 44 kamper. Han er ikke like pessimistisk som Davy Wathne:

Harald Brattbakk i aksjon under Old Firm, som er navnet på lokaloppgjøret mellom Celtic og Rangers. Lorenzo Amoruso til høyre. Foto: Digitalsport

— Stefan Johansen har kvaliteter som vil passe bra i Celtic. De dominerer jo sterkt i ligaen, og det tror jeg vil passe ham bra. Da får han mange muligheter til å bidra med sitt kreative spill. Utfordringen er at matchingen i Skottland blir for dårlig når de skal prøve seg i Europa, mener Brattbakk. - Tror du han finner seg godt til rette i laget og miljøet?

— Ja. Skottene er ganske like oss nordmenn, så det tror jeg går fint.

- Kan han ta ytterligere steg til enda større klubber?

— Det er veldig vanskelig å si nå hvor langt han kan nå, men jeg tror ikke han har nådd sitt maksnivå ennå, sier Harald Brattbakk.

Hva nå, Strømsgodset?

Det som er sikkert er at regjerende seriemester Strømsgodset blir kraftig svekket uten sin playmaker. Kanskje så svekket at det blir en meget vanskelig oppgave å forsvare tittelen. Davy Wathne er spent på signaleffekten laget får av å selge sin store stjerne.

- Psykologien i dette er utfordringen for Strømsgodset. Du så det i Brann, du så det i Stabæk. Når klubbene har oppnådd noe, skrevet historie, for så å selge sine beste spillere, så skjer det noe med dem som er igjen. Det skal noe til å skape ny trøkk, ny tro og ny entusiasme. Men er det noen som kan klare det, så er det Ronny Deila, sier Wathne om gulltreneren.