— Nå må jeg nok pakke kofferten ved nyttår, sier en noe deprimert ungarsk landslagssjef dagen derpå. Karl Erik Bøhn og hans Ungarn gikk på et ettmålstap mot Kroatia i åpningskampen i Novi Sad tirsdag.

— Dette var nøkkelkampen vår. Kroatia er svakere enn de to neste lagene vi møter. Nå blir det vanskelig mot Tyskland og enda verre mot Spania, selv om Spania ikke var så gode som jeg hadde forventet, sier Bøhn, som egentlig har kontrakt med Ungarn til 2016. Men han vil ikke ”stå på krava” dersom det ungarske håndballforbundet ønsker å fjerne ham på grunn av manglende EM-resultater.

- Nei, da. Vil de ikke ha meg, så skal de slippe.

Tar alt ansvaret

Ungarerne hadde sjansen i sluttminuttene, men grep den ikke – og det tar Bøhn skylden for.

- Alt er mitt ansvar. Er du i manesjen, må du prestere.

- Noe du skulle ha gjort annerledes?

— Det er det alltid. Verdens letteste jobb er å være ”Monday morning trainer” – han som har alle svarene dagen etter at kampen er spilt.

- Er det noen annen jobb til deg i Ungarn hvis du må gå?

— Nei, det tror jeg ikke. Men vi får avvente litt. Selv om jeg er langt nede i dag, skal vi ikke gi opp ennå. Det er bare blitt så mye vanskeligere, sier Bøhn.

Ikke dobbeltjobb

Bøhn startet i Ungarn med å være trener for Györ, der samboer Løke og Katrine Lunde spiller. Så fikk han landslaget i tillegg, men deretter utarbeidet det ungarske forbundet en ny regel som sa at samme mann ikke kunne trene både et klubblag og landslaget.

- Uten jobb blir du støttespiller for Heidi på heltid?

- Vi får se hva jeg gjør, slutter Karl Erik Bøhn, som er i trenerrollen igjen klokken 20.15 torsdag. På akkurat samme tidspunkt starter Heidi Løke for Norge mot Tsjekkia.

Med samme resultat for samboerparet; tap for Bøhn, seier for Løke?