Chelsea ble slått ut i mesterligaens semifinale etter 1-1 i hjemmekampen mot Barcelona. Da kokte det helt over for Drogba. Ivorianeren ble beskyldt for grove, verbale utfall mot Tom Henning Øvrebø, etter at Andrés Iniesta utlignet tre minutter på overtid i returkampen på Stamford Bridge. Det var Barcelonas eneste skudd på mål i kampen.

Drogba får nå ikke spille de fire første kampene i mesterligaen kommende sesong. I tillegg får han en betinget dom på to kamper de neste to årene, avhengig av sin fremtidige oppførsel i Mesterligaen.

Drogbas lagkamerat, Jose Bosingwa, er utestengt i tre kamper. Han kan få karantene på én kamp til hvis han ikke oppfører seg bra.

Drogba og Bosingwa straffes for å ha brutt prinsippene bak god sportsånd da de sjikanerte dommeren med ufine kommentarer, mener Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Chelsea har tre dager på seg til å anke dommen.

— Ingen kommentar

Dommer Tom Henning Øvrebø har hatt munnkurv etter kampen. Han har fortsatt bestemt seg for å ikke kommentere episoden.

- Ingen kommentar, skriver Øvrebø i en sms til Aftenposten.no, i kommentar til Drogba-dommen . Nordmannen er for øyeblikket på jobbreise i Marokko.

— Jeg er ferdig med kampen når jeg sender min rapport til UEFA. Straffeutmålingen er UEFAs oppgave, sier Øvrebø til NTB.

Chelsea har også fått en bot på 100 000 euro, omtrent 850 000 kroner, på grunn av spillernes dårlige oppførsel og fordi fansen kastet ting ned på banen.

Drogba har i ettertid beklaget utbruddet sitt etter det sviende nederlaget, men har samtidig pekt på at han bør få nedsatt straff fordi han har sagt unnskyld og på grunn av sin gode disiplinærstatistikk fra tidligere.

— En fordømt skam, ropte en tydelig frustert Didier Drogba inn i TV-kameraene etter å ha fotfulgt Øvrebø over hele Stamford Bridge.

— Jeg kan også akseptere at det språket jeg brukte ikke setter et godt eksempel for de som ser på hjemme, særlig barn. Jeg beklager at jeg i kampens hete slapp ut min frustrasjon og skuffelse på den måten, og for det ber jeg om unnskyldning, uttalte Drogba i en pressemelding i forrige måned.