BRANN — HØDD 1-2:

BRANN STADION (bt.no): - Vi hadde jo håpet på å avslutte på en skikkelig måte, sukker Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Skuffelsen hans var stor etter at Brann på tre minutter i annen omgang klarte å tape kampen de så ut til å ha full kontroll på. Planen var å avslutte opprykkssesongen med stil foran 15.000 tilskuere på Brann Stadion, men i stedet endte sesongen med et gedigent antiklimaks.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over!

— Vi spilte som juniorer, sier Nilsen.

- Var spillerne allerede mentalt på ferie?

— Det kan se ut som om vi har avsluttet for tidlig, ja, fortsetter han.

- Gamle synder

Det irriterer Erik Huseklepp. For selv om sesongens siste kamp var av like stor betydning for klubben som en hvilken som helst treningskamp, synes han prestasjonen er utilgivelig.

— Jeg er kjempesur. Det møter opp 15.000 tilskuere som vil se oss vinne, så for meg betyr det selvfølgelig noe, sier Huseklepp.

- Var det ferien som var i tankene mot slutten?

— Jeg verken tror eller håper det. Jeg synes jo egentlig at vi spilte en helt grei kamp. Vi gjorde bare dumme feil, sier han.

Dagen etter Halloween-feiringen følte Huseklepp at et gammelt spøkelse var kommet tilbake på Stadion.

— Det var litt tilbake til gamle synder. Vi kan ha vært gode i hele kampen, men så svitsjet vi av i to minutter og da var kampen tapt. Det var slik vi gjorde i fjor, sier han.

— Skuffende

Det var slik de fleste oppsummerte tapet. Før og etter at Kristoffer Barmen sendte dem i ledelsen med en heading før pause, synes Brann at de var det beste laget. Så snudde det plutselig.

— Vi spilte en helt ok kamp frem til vi begynte å slurve i annen omgang. Vi gjorde dumme feil og ga dem brudd, og det var akkurat det vi ikke skulle gjøre, sier Nilsen.

Dermed vil Brann stå oppført med to strake tap på opprykkssesongens to siste kamper.

- Hvorfor har dere ikke klart å stå løpet ut?

— Jeg synes vi har stått løpet ut. Vi rykket jo opp. Uansett hva vi hadde gjort i de siste kampene, hadde vi ikke blitt bedre enn nummer to, sier Brann-treneren og legger til:

— Men vi har avsluttet på en svak måte. Det er skuffende.

- Hva vil det ha å si for neste års oppkjøring?

— Den vurderingen får vi ta etter hvert. Vi må summere opp før vi ser hva vi gjør. Det betyr i alle fall at vi må bli mye bedre før vi skal ta steget opp til eliteserien, forklarer han.

Spillerne skal testes

Målscorer Kristoffer Barmen tror ikke betydningen er all verden.

— Det er fem måneder igjen til neste sesong, så vi har god tid å glemme på. Disse kampene har absolutt ingenting å si, sier han.

Umiddelbart etter kampen kjente han på en lettelse over at sesongen omsider var over.

— Jeg har egentlig mest lyst til å bare legge meg ned og strekke meg ut. Det har vært en lang sesong, sier Barmen.

Men det får han ikke anledning til med det første. Før spillerne får ta ferie, skal de nemlig gjennom flere tester.

— Nå skal vi teste dem og ha spillersamtaler, før de går over i individuell trening. Så får vi ta det derfra, sier Nilsen om de kommende ukene.

- Oppi all denne skuffelsen, klarer du å glede deg over at din tidligere klubb, Hødd, med dette resultatet klarte kvalikplassen?

— Jeg klarer nok å glede meg på deres vegne når jeg får litt tid på meg, Ikke akkurat nå, konkluderer treneren.