foto
HEDRET: Mange tok turen til Havsteinbanen for å hedre den tidligere Sverresborg-spilleren Ole Selnæs som nå forlater Trondheim til fordel for St. Etienne. Foto: Roy Tommy Bråten

SVERRESBORG: — Jeg kan ikke et ord fransk, men jeg er kjent for et ganske tydelig kroppsspråk så det går vel bra, sa en selvironisk Ole Selnæs da han hilste på sine gamle trenere før hyllesten på Havsteinbanen lørdag.

Torsdag - midt under RBKs treningsleir på Gran Canaria - ble han solgt til St. Etienne. Egentlig skulle han lande på Værnes fredag kveld, men ekstremværet Tor sørget for at flyet med den nybakte proffen måtte lande i Oslo i stedet. Først lørdag morgen kom han seg til Trondheim, og midt i stresset med pakking og organisering før avreise til Frankrike søndag morgen, tok han seg tid med gamleklubben Sverresborg.

— Flinke trenere, godt lag

— Foruten Rosenborg er Sverresborg den eneste klubben jeg har spilt for. Jeg var her til det året jeg fylte 15, og det er ikke sikkert jeg ville vært den samme spilleren. Jeg hadde flinke trenere og hadde gode medspillere. Jeg var en del av et godt lag, og det var viktig. Hadde jeg spilt jeg for en svak klubb, hvor jeg var den eneste som hadde noe å by på, er det ikke sikkert jeg hadde kommet så langt. Nå fikk jeg spille med mange gode spillere, forklarte Selnæs, som bodde 150 meter fra Havsteinbanen, og var en del av den uslåelige 94-årgangen som gjorde rent bord i trondheimsfotballen i noen sesonger.

— Stor inspirasjon

Han hadde da nettopp fått en innrammet karikaturtegning av seg selv, og mottatt hyllest fra de nærmere 100 som tok turen til banen på kort varsel.

— Nå skal jeg til Frankrike, og der skal jeg spille i grønt igjen. Det var faktisk en viktig faktor da jeg valgte klubb. Så får vi se om jeg kommer tilbake igjen, og tar på meg den ordentlige grønne drakta igjen, Sverresborg sin, sa en glad Ole Selnæs til stor jubel.

foto
STOLT: De tidligere fotballkompisene på Sverresborg, Jonas Næss Nilsen (til venstre), David Cabral Iversen, Magnus Lian, mener Ole Selnæs vl klare seg utmerket i St. Etienne. Foto: Roy Tommy Bråten

Tor Inge Andersen, trener for Selnæs gjennom Sverresborg-årene, uttrykte både stolthet og glede over hva 21-åringen har fått til i sin foreløpige karriere.— Du er en stor inspirasjon for klubben, og du har alltid stilt opp hvis vi har spurt deg om å bidra på fotballskole eller andre ting. Det er et eventyr det vi er vitne til, og det er helt naturlig for deg å ta sjansen nå som den byr seg. Knallhard jobbing - i kombinasjon med fantastisk talent - har ført deg dit du er i dag. Du har vært målrettet hele veien, sa Andersen.

— Skal mora di være med?

Tre av lagkompisene fra barndomstiden stakk også innom. Jonas Næss Nilsen, David Cabral Iversen, Magnus Lian var mest opptatt av om han reiste alene, eller tar med seg mamma Ingunn.

— Jeg reiser alene ja, svarte Ole.

— Herregud, det vil aldri i verden gå bra, svarte trioen leende.