TIL har drevet en sterk lokal spillerpolitikk etter nedrykket i fjor.

A-lagskontraktene til Mikael Norø Ingebrigtsen og Lasse Nilsen, har åpnet opp for to nye navn på B-lista til A-laget, venstreback Tor Trosten og midtbanespiller Fredrik Michalsen.

– Man kan ha fem spillere på B-lista til enhver tid og begge disse to er en del av den talentfulle 96-årgangen, forteller sportssjef i TIL, Svein morten Johansen.

De tre øvrige på femmannslista er Jakob Karlstrøm, Jostein Gundersen og Elias Skogvoll.

– Elias tilhører de 21 vi omtaler som A-lagstroppen, men han har ikke signert proffkontrakt. Det er noe vi vurderer utover, sier Johansen.

– Kan ta steget

Johansen forteller at de to seneste tilskuddene til lista har kommet opp gjennom anbefalinger fra hovedtrener Steinar Nilsen og TIL 2-trener Lars Petter Andressen.

– Tor Trosten har spilt mest venstreback, men er egentlig høyrefot. Vi bruker å tulle med at han er veldig lik Tom Høgli siden han ikke er veldig stor av vekst og god offensivt. Han er en smart fotballspiller, som spilte mye i 2.-divisjon i fjor og har vært veldig god for oss i 3.-divisjon i år, sier Andressen.

Begge guttene tilhører 1996-årgangen med spillere som Runar Espejord, Mikael Norø Ingebrigtsen og Elias Skogvoll.

– Fredrik er kapteinen vår på TIL 2 og en solid, sentral midtbanespiller. Han er en god pasningsspiller som har vokst mye det siste året, forteller Andressen.

Andressen har trua på de unge guttene.

– Ja, altså det er en jo en grunn til at de kommer med på den lista, sier han.

– Spennende

Både Michalsen og Trosten setter stor pris på å komme med på lista.

– Det er speende og veldig artig, men det har jo ingenting å si så lenge du ikke er med. Men det er artig å vite at man nærmer seg, sier Michalsen.

– Ja, det gir motivasjon til å stå på videre med rømmen om å komme på A-laget, sier Trosten, som sammenlignes med landslagsspiller og eks TIL-spiller, Tom Høgli.

– Det er ikke første gang jeg hører det. Det er veldig gøy og har nok litt med spillestil, men også med utseende å gjøre, flirer Trosten.