Brann har vært i samtaler med Daniel Nannskog om en kontrakt gjeldende fra neste sesong av. Men dersom Nannskog ønsker seg til Bergen, og Petter Furuseth Olsen forsvinner, vil ledelsen vurdere å hente svensken allerede nå i sommer. Brann ønsker nemlig ikke å selge Furuseth Olsen uten å ha en erstatter klar.

— Det er ingen tvil om at de sakene henger sammen, sier sportslig leder i Brann Per-Ove Ludvigsen.

- Sjansen forspilt

Men ifølge Landskronas klubbdirektør Lars Persson, kan Brann bare glemme en sommerovergang.

— Det er ingen pris på Daniel. Brann har forspilt sine sjanser allerede, sier han. Grunnen er Brann-ledelsens fremgangsmåte i forhandlingene.

— Jeg snakket med Brann for omkring to uker siden. Den beskjeden jeg ga dem, var at de burde legge inn et bud hvis de var interessert i Daniel. I stedet har de handlet mot alle prinsipper. Når en spiller er under kontrakt, må de ha aksept fra oss før de kan snakke med spilleren. Brann har opptrådt klønete. De har gjort det motsatte av det som er en ganske normal fremgangsmåte.

Svenske regler

Per-Ove Ludvigsen er kjent med Persons innstilling, men stiller seg uforstående til kritikken.

— Han sa til meg at døren var stengt. Men vi har kun diskutert en overgang gjeldende fra neste sesong av, og er i vår fulle rett til å snakke med spilleren. Vi har faktisk opptrådt mer redelig enn det som er vanlig. Selv om vi ikke er pliktige til det, ga vi Landskrona beskjed om at vi ville prate med Daniel.

Fagsjef for lov og reglement Thor Grønnerud i Norges Fotballforbund (NFF) mener Brann-ledelsen har alt på det tørre.

— Sverige praktiserer et gammelt overgangssystem. Men i internasjonale overganger gjelder FIFAs regler, og de slår fast at en spiller kan diskutere en kontrakt som gjelder etter hans nåværende løper ut.

Daniel Nannskog har tilbud fra danske Viborg og en ukjent utenlandsk klubb. Han har ennå ikke gitt Brann svar på hvor han ønsker å fortsette karrieren.