Før kveldens kamp sto RBK-spissen med null scoringer på bortebane i serien. Ikke siden siste bortekamp for Haugesund — ironisk nok på Lerkendal - hadde ikke Gytkjær scoret på fremmed gress. Også det var hans første på bortebane for gamleklubben det året.

Lørdagens kamp mot LSK endte med tre scoringer og vaskekte hat-trick for dansken, som egentlig avgjorde kampen med 3-0 etter 35 minutter. Først plukket han opp en dårlig pasning og lurte inn 1-0 alene med Origi etter 18 minutter. Deretter headet han inn en pasning fra Anders Konradsen seks minutter senere, før han avsluttet et vakkert angrep da Jensen fant landsmannen - via en fin pasning fra Helland - ti minutter før pause.

RBK-kollapsen i andre omgang gjorde at 4-0 ble til 4-3, men det tar ikke vekk prestasjonen til Gytkjær.

— Jeg syns vi har stått bra sammen som lag i det siste og jeg føler jeg har fysisk overskudd etter å ha trent godt. Da kommer målene, sier Gytkjær hastende på veg til spillerbussen.

At borteformen så langt har vært fraværende mener han er en kollektiv årsak.

— Alt er etter planen

— Vi har ikke vært så gode til å skape sjanser på bortebane heller da. Det var vi i første omgang, svarer han.

— Jeg må ha sjanser for at jeg skal få mål, sier Gytkjær.

Han har hatt store sko å fylle etter forgjenger Alexander Søderlunds 23 seriemål i kanonsesongen 2015. Med tre mål i kveld står dansken på 11 nettkjenninger og kan for første gang i år kalle seg Eliteseriens toppscorer.

— Det er fint. Alt er etter planen, smiler han.

Null hat-trick for Søderlund

At Søderlund aldri scoret hat-trick i Rosenborg, tenker han ikke på. Gytkjær ble uansett første RBK-er med tre mål i en seriekamp siden landsmannen Nicki Bille Nielsen avgjorde 16. mai-kampen mot Sarpsborg 08 med tre scoringer i 4-2-seieren i 2013. — Jeg har hatt et hat-trick hvert år jeg har spilt i Eliteserien, så jeg måtte ha ett i år også, sier Gytkjær.