Frankrike.JPG

SAINT LÒ: Michael Mørkøv gjør et forsøk på å fortsette Tour de France – men Katusha må uansett gjøre endringer i opptrekket for Alexander Kristoff.

Det var under gårsdagens åpningsetappe at Mørkøv var innblandet i en velt like før målgang. Dansken pådro seg noen stygge smeller i låret og skulderen.

Røntgenundersøkelsene viste at det ikke er snakk om noe brudd, men danskens lår er kraftig forslått.

Han måtte ha hjelp til å gå da han ankom Katushas hotell lørdag kveld.

— Vi er svekket

Søndag vil han likevel gjøre et forsøk på å sykle videre i touren når den 2. etappen går mellom Saint Ló og Cherbourg.

Dette er ikke en etappe der spurterne har muligheten til å kjempe om seieren. Derfor vil det for Kristoffs del handle om å komme helskinnet til mål og spare krefter til etappene mandag og tirsdag. Begge disse etappene kan Kristoff vinne.

Mørkøv er Kristoffs sisteopptrekker og skal gjøre en viktig jobb i jakten på etappeseirer til Kristoff.

Men selv om han fortsetter touren, er det lite trolig at en mann som knapt kunne gå lørdag kveld, kan hjelpe Kristoff i spurten allerede mandag og tirsdag.

— Vi får se hvordan dette går, men det er et lite skudd for baugen å miste ham. Vi er svekket, sier Kristoff.

Før etappestart varmet Mørkøv opp utenfor Katusha-bussen.

— Jeg var redd jeg ikke kom til å klare å tråkke rundt, men det klarer jeg heldigvis. Samtidig klarer jeg ikke å tråkke til for fullt. Det ville vært utrolig skuffende å måtte forlate touren nå, men jeg tror jeg skal klare å fortsette. Nå får vi se litt hvordan det går de neste dagene. Dette er heldigvis en skade som blir bedre og bedre. Jeg håper å være tilbake for fullt om ikke så alt for mange dager, sier Mørkøv.

Samme som i fjor

Dermed må Kristoff sannsynligvis klare seg med kun Marco Haller og Jacopo Guarnieri som opptrekkere den neste uken.

Den oppstillingen er identisk med den han hadde i fjorårets Tour de France, men da hadde de i starten av touren også hjelp fra Luca Paolini – før italieneren ble kastet ut etter å ha testet positivt for kokain.

— Det blir litt som i fjor og da må vi forsøke å være smarte og ikke komme for tidlig frem, slik vi ofte gjorde i fjor, sier Kristoff.