Giovanni Trapattoni kommenterte Italia-Norge. Her kommer han til stadion en time før avspark. Giovanni Trapattoni kommenterte Italia-Norge. Her kommer han til stadion en time før avspark. Foto: Eirik Fardal

Italias trenerlegende Trapattoni: - Fullt mulig med norsk EM-spill

Ga Per-Mathias Høgmo og kompani trøstende ord på veien hjem.

STADIO OLIMPICO: 76-åringen Giovanni Trapattoni regnes som Italias mest suksessrike klubbtrener gjennom tidene. Han har vunnet den italienske ligaen syv ganger samt alle europacupene. I tillegg er han seriemester med klubber i fire forskjellige land.

I dag jobber han som ekspertkommentator for TV-stasjonen RAI i forbindelse med landskamper.

Han mener Norge var heldige som begrenset tapet til 1-2, kampen sett under ett.

— Italia var totalt overlegne. Spesielt på tekniske ferdigheter. Det er ingen tvil, Italia fortjente å vinne denne kampen , understreker Giovanni Trapattoni.

Utålmodig publikum

Han og 35000 andre på Stadio Olimpica var vitne til stort italiensk sjansesløseri tirsdag kveld. Spillere og publikum var i ferd med å bli frustrerte, men mål av Andrea Florenzi og Graziano Pellè sørget for at hjemmelaget unngikk det som kunne blitt et pinlig resultat.

— Du blir alltid litt nervøs når motstanderen leder og det går så lenge uten at du selv scorer. Norge hadde muligheten til å vinne, men klarte aldri å gripe den. Kanskje taktikken deres var feil, spekulerer Trapattoni, som ledet de asurblå mellom 2000-2004.

Italiensk kalddusj

Alexander Tetteys tidlige scoring rystet lenge seiersvante italienere, men hjemmelagets effektive sluttspurt satte en foreløpig stopper for norsk EM-deltakelse. Nå må landslaget gjennom playoff for å sikre en plass i neste års sluttspill, etter å ha endt som nummer tre i gruppen bak Italia og Kroatia.

I neste runde venter enten Ukraina, Sverige, Bosnia eller Ungarn. Playoff-kampene trekkes 18. oktober.

— Ja, jeg tror Norge kan komme til EM. Det blir viktig å få et godt resultat i den første kampen, mener Trapattoni.

Han var imponert over Norges arbeidsmoral.

— De har et solid lag, med fysisk sterke spillere. Jeg la merke til at de jobbet hardt for hverandre, skryter Trapattoni.

Vis fakta ↓
Disse landene er klare for fotball-EM 2016