Det skjedde i hjemmekampen mot Aalesund 10. april, da Rosenborg vant 1-0. Gytkjær spilte ikke i 3-0-seieren over Brann og i 3-1-seieren over Nest-Sotra, mens han har scoret ett hjemme mot Strømsgodset, Viking, Stabæk og Lillestrøm. Og nå altså to ganger i 3-1-seieren over Molde lørdag kveld.

På bortebane har det ikke blitt et eneste seriemål hittil.

— Jeg vet ikke hvorfor det er sånn. Det er fantastiske kulisser her, og jeg føler meg tilpass ute på banen, sier Gytkjær til adressa.no.

Se video:

— Elsker å spille her

For han simpelthen elsker å spille foran folkehavet på Lerkendal.

— Jeg elsker de store anledningene, møte gode spillere og spille store kamper. På Lerkendal er det stort hver gang. Det har vært nesten 20000 hele sesongen, og det er fantastisk i seg selv. Jeg elsker å spille her. Det er et fantastisk sted, sier dansken.

Mot Molde gjorde han det meste selv da han satte inn 2-1-scoringen etter en knapp halvtime. Gytkjær tok med seg ballen inne på Moldes halvdel, spilte vegg med Gudmundur Thorarinsson, og la ballen pent i nettet inne ved stolpen.

— Det var et fint mål, går dansken med på.

På mål nummer to var det venstreback Alex Gersbach som gjorde grovjobben. Han la på tvers i feltet, og der var Gytkjær og dunket ballen opp i nettaket.

Etter seieren får 26-åringen spørsmål om dette var den beste kampen i hans RBK-karriere så langt.

— Jeg er godt tilpass i dag, og scorer to mål, som er jobben min. Da er det vanskelig å argumentere mot, sier han.

- Gytkjær blir toppscorer

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen gleder seg over å se at spissen hans leverer scoringer gang på gang.

— Vi må huske at det er et klart større trøkk når du kommer til Rosenborg. Det er en nøye innøvd stil, og det tar tid. Vi må bli kjent med ham, og han må bli kjent med oss. Vi har sett ham på trening, og han har jobbet knallhardt hele veien. Vi har vært rimelig trygge på at dette går bra, sier Ingebrigtsen, og følger opp:

— Det vil overraske meg om han ikke blir toppscorer i eliteserien.

Gytkjær står med seks seriemål. Toppscorer Fred Friday har åtte.

- Funker han bedre på hjemmebane?

— Vi har vært bedre hjemme. Det er vi som må skape sjanser til ham. Han kan ikke renne rundt og ordne det selv, det er ikke derfor vi har hentet ham, sier Ingebrigtsen, som mener at Rosenborg har skapt for lite på bortebane – i hvert fall i de siste kampene.

— Vi må få ham på sjanser inni boksen. Da ser vi at han er farlig, sier RBK-treneren.