Islands landslagssjef Lars Lagerbäck tok torsdag ut troppen som reiser til Abu Dhabi for å spille kamper mot Finland og De forente arabiske emirater.

Han fant plass til både midtstopper Holmar Örn Eyjolfsson og spiss Matthias Vilhjalmsson. Eyjolfsson fikk også tillit i de siste EM-kvalifiseringskampene i høst, mens Vilhjalmsson får sine første landskamper på ett år.

— Det er alltid hyggelig å bli tatt ut, men jeg har vært med på samme tid de siste årene, så jeg hadde håp om å være med denne gangen også, sier Vilhjalmsson til adressa.no.

Skal vise seg frem

Kun spillere som er utenfor den europeiske sesongen er tatt ut, og dermed er det en reservepreget tropp med spillere fra den russiske, kinesiske og de skandinaviske ligaene som reiser til Midtøsten. Der er det mange som kjemper om plass i troppen til sommerens EM i Frankrike, og Vilhjalmsson har som mål å få så mye spilletid som mulig og gjøre et godt inntrykk i de to kampene.

— Turen kan være viktig for EM-sjansene, fordi det er ikke mange muligheter til å vise seg frem før mesterskapet, utenom i klubbkamper. Island har mange gode offensive spillere, så det er veldig enkelt å motivere seg for denne sesongoppkjøringen, sier Vilhjalmsson.

Har ikke trent på en måned

Rosenborg har sin første trening for året 14. januar, etter å ha hatt ferie siden 3-0-tapet mot Dnipro Dnipropetrovsk 10. desember. Derfor har ingen av RBK-spillerne et godt treningsgrunnlag før landslagssamlingen, uten at 28-åringen ser veldig mørkt på det.

— Formen er god, men jeg har selvfølgelig ikke trent med et lag siden kampen mot Dnipro. Det er en liten utfordring, men jeg tror de fleste av spillerne er i samme situasjon, sier han.

Island møter Finland 13. januar og De forente arabiske emirater tre dager senere. I kampen mot Finland møter de blant andre Riku Riski, som var på utlån til IFK Göteborg i høst, men nå er tilbake i Rosenborg.