De er bare 15 og 16 år. Men denne uken er de en del av A-laget til Vålerenga.

Fredrik Carlsen, Thomas Bergersen, Mohammed Fellah og Marius Lundeberg Enger vant en talent-konkurranse Oslo-klubben arrangerte i samarbeid med sin hovedsponsor i høst — og fikk dermed være med på treningsleiren i Spania.

Motiverende.

— Det er veldig artig, og ikke minst lærerikt. Dette betyr mye for motivasjonen i fortsettelsen. Nå har jeg lyst til å jobbe ekstra mye for å komme med på Vålerenga når jeg blir eldre, sier Fredrik Carlsen, mens han gjør seg klar til en ny økt.

— Var det skummelt på første trening?

— Ja, jeg må innrømme at jeg var litt nervøs. Men det har gått veldig fint. De har tatt vare på oss og vært veldig greie, forteller han.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal skryter av guttene.

— De har klart seg bra, og de har fått være med mer enn det som egentlig var planlagt. Men det har ikke vært noe problem, sier han.

Spilte på A-laget

Da det gjensto ni minutter av mandagens treningskamp mot FC København, byttet Rekdal innpå Vålerenga-guttene Fredrik og Mohammed.

— Det var kjempemoro og veldig spennende. Men det ble mye løping, og jeg var ikke borti ballen så mye, forteller Fredrik.

Men han hadde et innlegg som keeper var nær ved å rote over streken.

— Det hadde vært gøy om den hadde gått i mål, sier Oslo-gutten med et smil.

Thomas og Marius spiller til daglig fotball for Lørenskog og Odd, og kunne derfor ikke få slippe til mot den danske storklubben.

Talentutvikling

Vålerengas sportslige koordinator, Petter Myhre, tror det betyr mye for ungguttene å få være med på dette.

— Det er klart at dette betyr mye - spesielt for de fire som er med her - men også for alle de 50 guttene som var med i talentkonkurransen.

— Dette er ikke bare et forsøk fra Vålerenga på å kapre talenter?

— Nei, om det hadde vært grunnen, så kunne vi hentet dem uten å la dem få være med på dette. Vi har full oversikt fra før over hva som rører seg av talenter. Vi anser i stedet dette for å være et bidrag til videre talentutvikling på Østlandet, sier Myhre.