Francesco Guidolin så sitt nye lag Swansea vinne 1-0 over Watford fra tribuneplass.

Italieneren ble mandag presentert som ny manager i Swansea, hvor han skal samarbeide med vikarmanager Alan Curtis ut sesongen.

FORNØYD: Den ferske Swansea-manageren Francesco Guidolin på tribunen på Liberty Stadium under kampen mot Watford. Foto: Action Images via Reuters / Matthew Childs Livepic/NTB scanpix

Curtis jublet hemningsløst på laglederbenken da Ashley Williams headet inn kampens eneste mål etter drøyt 25 minutter. Samme Curtis var et eneste stort glis etter at tre poeng var sikret. Han gikk inn på banen og omfavnet Swansea-spillerne.– En av våre beste prestasjoner for sesongen. Vi skulle hatt et mål til for å roe ned det hele, men det er tre viktige poeng, sa Curtis til Sky Sports.

– Jeg er sikker på at den nye manageren vil være fornøyd med det han så. Vi trenger en erfaren leder. Vi har levert en god del gode kamper, men ikke fått med oss resultater. Kan han bruke sin erfaring til å skaffe poeng, vil det være bra, sa Curtis videre.

Stor jobb foran seg

Swansea var klart best før pause, og det var fortjent at Williams fra seks-sju meter headet inn det vakre innlegget fra Sung-yueng Kis høyrefot.

– Vi trengte denne seieren. Vi fortjente helt klart tre poeng, men jobben har akkurat begynt. Vi har vunnet tidligere i sesongen uten å klare å starte en seiersrekke, sa Williams til TV 2. Han hadde ikke scoret på hjemmebane på hele fem år.

Swansea kjempet seg over nedrykksstreken med seieren. 22 poeng holder til 17.-plass, ett poeng over Newcastle på 18.-plass. Laget har bare vunnet 3 av sine 12 siste kamper. Derfor var mandagens triumf ekstra kjærkommen.

Williams fortalte at han fikk beskjed søndag kveld om at Guidolin skulle ta over.

– Det er en ny person som vi må overbevise på trening. Jeg er glad vi vant for Curtis og hans stab. De har jobbet hardt i kulissene, sa Williams.

– Dagens kamp var kanskje ikke den vakreste kampen som er blitt spilt, men i denne fasen av sesongen er det tre enorme poeng for oss. Med en ny manager på tribunen, ville selvsagt alle imponere. Det ga alle et løft, sa midtbanespilleren Leon Britton til Sky Sports.

Motvind for Watford

Watford, som har overrasket stort denne sesongen, var skrekkelig svake før pause, men hevet seg i 2. omgang.

Gjestene jaget utligning, men de walisiske vertene holdt unna. På overtid var innbytter Bafetimbi Gomis nær å legge på til 2-0, men skuddet gikk i stolpen. Enda senere i tilleggstiden kunne Troy Deeney utlignet, men skuddet fra kort hold gikk like utenfor.

Watford gikk på sitt fjerde strake tap i Premier League. Gjestene burde fått straffespark da spissen Odion Ighalo helt tydelig ble holdt av målscorer Williams.

– Jeg er skuffet over resultatet, men fornøyd med prestasjonen etter pause. Vi fortjente ikke å tape, men slik er fotballen. Vi liker ikke å tape fire kamper på rad, men vet at målet (40 poeng) ikke er langt unna, sa Watford-manager Quique Sanchez Flores.

(©NTB)