Se for deg scenarioet. En spiller felles på vei gjennom mot mål, og motstanderen får rødt kort, straffespark imot og venter karantene etter kampen. I mange oppgjør kan det langt på vei avgjøre kampen. Nå har International Football Association Board (IFAB) diskutert om de kan få slutt på nettopp dette.

Det skriver FIFA på sine hjemmesider. Lørdag holdt den 129. generalforsamlingen like utenfor Belfast i Nord-Irland, der det ble tatt opp en rekke forslag til endringer av fotballregelverket.

"Trippelstraffen" er for streng

Fremtidige endringer av fotballregler var blant det som sto på plakaten. "Trippelstraffen", som betyr at en spiller får straffe imot, rødt kort og karantene ble diskutert.

Arsenal-spiller Alex Oxlade-Chamberlain vises ut i storkampen mot Chelsea i 2014 etter å ha handset på streken. Situasjonen endte også med straffe og karantene. Trippelstraffen kan det nå bli slutt på. Foto: Alastair Grand, Ap

— IFAB var enige om at straffen er for hard, og at de må finne en løsning, skriver FIFA.com.Forslaget fra UEFA var i utgangspunktet at det i enkelte situasjoner bør kunne gis gult kort istedenfor utvisning, men det fikk ikke gjennomslag i denne runden. IFAB slo derimot fast at den automatiske suspensjonen etter slike hendelser kan forsvinne.

På samlingen ble det også avgjort at det på lavere nivåer skal bli lov å bytte spillere inn og ut, uten begrensninger.

Ville innføre effektiv spilletid

Det var kommet opp et forslag om et ekstra bytte dersom en kamp gikk til ekstraomganger. Det får foreløpig ikke gjennomslag.

— I henhold til lov nummer tre, mener IFAB fortsatt at tre innbyttere er et riktig antall. Det var enighet om at forslaget om en fjerde innbytter skal gjennomgås av rådgivere før det igjen blir tatt opp, skriver FIFA.

Det har vært mye diskusjon om videodømming i fotball, og om hvilken betydning det vil ha for sporten. Temaet var selvsagt oppe til diskusjon under generalforsamlingen utenfor Belfast, men det ble ikke gjort noen beslutninger utenom at "det bør diskuteres i nærmere detalj".

Kanskje det mest oppsiktsvekkende forslaget var det US Soccer som sto for. Som i alle amerikanske idretter, ønsket de muligheten til å stoppe klokken også i fotball. Forslaget ble nedstemt.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport her: