Norge endte så mye som 110,4 poeng foran Tyskland. Det er den største seiersmarginen noensinne. Østerrike tok bronse.

— Det var veldig digg for meg å sitte igjen før det siste hoppet. Guttene gjorde det lett for meg. Jeg er stolt av å være en del av dette laget, sier Kenneth Gangnes til NRK.

— Det er så ufattelig stort. Jeg har ikke ord, sier Johann André Forfang.

— At hele laget er på et så høyt nivå er nesten ufattelig, sier Anders Fannemel.

— Helt fantastisk deilig. Jeg tror aldri at jeg har vært så nervøs i mitt liv, sier Daniel-André Tande til NRK.

Dette var Norges tredje laggull i skiflygings-VM. Norge vant også laggullet i 2004 og 2006. I 2008 ble det bronse, mens det ble sølv i 2010. I VM på hjemmebane ble det bare fjerdeplass, mens lagkonkurransen i forrige VM ble avlyst.

Solid ledelse

Norge ledet med 33,2 poeng foran Østerrike etter 1. omgang i lagkonkurransen i skiflygings-VM. Fannemel var først ut av de norske med et hopp på 213,5 meter. Forfang fulgte opp med 218,5 meter.

Så var det Tande sin tur. Han oppnådde 206,5 meter. Gangnes var siste norske utfor, og han landet på 207 meter i første hopp.

Tande avgjorde

Foran den andre omgangen så dette ut til å bli en kamp mellom Norge og hjemmehåpet Østerrike. Fannemel ga Norge en god start med et hopp på 217 meter. Forfang landet på 201,5 meter under dårlige forhold i 2. omgang, og avstanden ned til Østerrike var nå over 80 poeng.

Kunne Tande holde nervene under kontroll? Tande leverte et kanonhopp på 215,5 meter, og nå var avstanden til Østerrike så mye som 155,5 poeng!

Kun en total kollaps av Gangnes i siste hoppet kunne frata Norge VM-gullet. Det skjedde selvsagt ikke: Gangnes landet på 219,5 meter, og Norge kunne juble for laggull foran Tyskland og Østerrike.