Karim Benzema har hatt et turbulent år.

Samtidig som han har bøttet inn mål for Real Madrid, har franskmann vært i søkelyset for en utpressingssak mot landsmannen Mathieu Valbuena.

Saken endte med at Benzema ble utestengt fra det franske landslaget i desember, og Didier Deschamps har ikke tatt med spissen i troppen til EM på hjemmebane som starter om ti dager.

BAKGRUNN:

Støtter Cantona

Men nå går Benzema ut mot landslagssjefen. I forrige uke gikk Eric Cantona ut og mente at både Benzema og Hatem Ben Arfa hadde blitt utelatt fra troppen på grunn deres etnisitet. Benzema har algeriske røtter, mens Ben Arfas far er fra Tunisia.

— De har begge den samme opprinnelsen. Jeg har lov til å tenke det. Debatten er åpnet, sa Cantona.

— En ting er sikkert: Benzema og Ben Arfa er to av de beste spillerne i Frankrike, og de skal ikke spille EM, fortsatte Cantona.

Nå går Benzema langt i å støtte den franske fotballegenden.

— Kan ikke skjønne hvorfor

— Han har bukket under for presset fra et rasistisk parti. Fra en rasistisk del av Frankrike, sier Benzema til den spanske avisen Marca, gjengitt av Daily Mail.

Benzema referer til det franske partiet Nasjonal Front, som gjorde et brakvalg i Frankrike i fjor.

— Han må vite at ekstremistpartiet har kommet til de andre runde i de to siste valgene.

— De sier jeg ikke kan bli tatt ut. Men på et sportslig nivå kan jeg ikke skjønne hvorfor. Når det kommer til det juridiske har jeg ikke blitt dømt. Jeg er ikke skyldig, så der må vente og se hva som skjer, sier Benzema.

Statsministeren vil ikke ha Benzema

Men Deschamps virker å ha bred støtte for å utelate Benzema. Tidligere har den franske statsministeren gått ut og sagt at det er riktig ikke å ta ut Real Madrid-spissen i troppen.

— Hvis en minister var under etterforskning, ville ikke vedkommende sittet i regjering. Det samme gjelder for spillere i det franske landslaget, har statsminister Manuel Valls uttalt.

Didier Deschamps har ikke uttalt seg angående spissens uttalelser.

Hva gjelder Frankrikes EM-tropp ble det onsdag klart at Lassana Diarra mister mesterskapet grunnet skade. Manchester Uniteds Morgan Schneiderlin er kalt inn som erstatter.