Vålerenga — Aalesund 0-1

ULLEVAAL STADION: Da Aalesund gjestet Ullevaal Stadion søndag, handlet det for Vålerenga om ikke å bryte den ubeseirede rekken på ni kamper. Et tap kunne fort sendt dem ned i nedrykkskampen, mens en seier ville så godt som sikret eliteserieplassen.

Vålerenga var i perioder klart best, men det var Kjetil Wæhlers forsvarsblemme og "Mos" tidlige scoring som viste seg å bli avgjørende. Dermed er rekken brutt, og Vålerenga må kjempe litt til for å få føttene på trygg grunn.

— Labert tempo, masse tekniske feil, dårlig forsvarsspill, trege fremover, oppsummerer Kjetil Rekdal.

Kampen setter punktum for det som har vært ei dårlig uke for hovedstadslaget, med tap i både cup og serie.

— Vi må investere mer i løpet av kampen for å vinne. Vi snakket om at vi måtte være klare til kamp, men det sviktet etter ett minutt. Det er den viktigste uken som gjensto her nå, vi hadde muligheten til å sikre plassen. Så har vi to svake prestasjoner. Forstå det den som vil, sier Rekdal.

Stygg takling

Kampen ble også preget av en skrekktakling etter drøyt halvspilt førsteomgang. Vajebah Sakor (20) ble taklet stygt bakfra av Fredrik Carlsen, og måtte kaste inn håndkleet. Carlsen ble belønnet med et gult kort, selv om det utvilsomt kunne vært rødt.

Reaksjonene kom umiddelbart.

— Den taklingen til Fredrik Carlsen gir altså samme straff som å hente ballen i mål etter scoring. God jul og god bedring, skriver Aftenposten-kommentator Lars Tjærnås på Twitter.

— Der kunne karrieren til Sakhor vært over, skriver TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Marerittstart

Allerede etter ett minutt gjorde Aalesund oppgaven vanskelig for hjemmelaget. Forsvarsveteranen Kjetil Wæhler feilberegnet grovt i forsøket på klarering, og Vålerenga-forsvaret havnet på etterskudd.

Mostafa Abdellaoue løp fra dem og satte ballen i mål bak Robert Marcus Sandberg. Dermed hadde "Mos" sørget for en drømmestart mot gamleklubben.

— Det gikk veldig fort, det var utrolig deilig. Det er et godt utgangspunkt for oss. Vi spisser lever jo av å score mål, og det er alltid viktig for meg, sier Mos.

Til tross for at han senket gamleklubben, bedyrer han at det ikke var et spesielt følelsesladet øyeblikk.

— Jeg har hatt en fin tid i Vålerenga, men nå er det Aalesund jeg spiller for. Vålerenga er et lag jeg alltid vil følge med på, sier Mos.

Tidlig scoring for Mostafa Abdellaoue. Foto: NTB Scanpix

Bare et par minutter senere hadde Ghayas Zahid en kjempemulighet til å utligne. Fra omtrent 12 meter brente 22-åringen til, men ballen gikk via undersiden av tverrliggeren og ut.

Vålerenga hetest

Det var to angrepshissige lag som viste seg frem innledningsvis i oppgjøret. Men det var Vålerenga som ville mest og klarte å rulle opp angrep som endte med avslutninger.

Men det ville seg ikke.

Ghayas Zahid hadde nok en stor sjanse etter et kvarters spill da Simen Juklerød la ballen inn foran mål, og Oslo-gutten kastet seg frem. Forsøket gikk imidlertid rett på keeper Andreas Lie, som fikk dunket ballen ut.

Ti minutter før pause satt ballen endelig i nettet for Oslo-laget etter et frispark, men denne gangen ble det avvinket for offside. Lagene gikk i garderoben til pause med stillingen 0-1. ## Nærmest 0-2

Vålerenga gikk rett opp i press i andre halvdel av kampen, men likevel var Aalesund nærmere en 2-0-ledelse enn vertene en utligning.

Robert Lundstrøm kom nærmest for hjemmelaget ti minutter før slutt, men klarte ikke å sette forsøket fra 10 meter.

Innbytter Moa prøvde seg også med et forsøk fra kort hold, men det var heller ikke nok.