Nemanja Matic ble sendt av banen 20 minutter før slutt. Det var nok til at Chelsea ikke klarte mer enn 1-1 hjemme mot Burnley i Premier League lørdag.

Chelsea hadde full kontroll på oppgjøret, og det var bare et tidsspørsmål før ledelsen skulle bli større enn etter Branislav Ivanovic' 1-0-scoring.

Men da hjemmelaget misbrukte den ene store muligheten etter den andre ble ledelsen aldri utvidet. I stedet valgte dommer Martin Atkinson å spille hovedrolle for et par minutter da han viste ut Nemanja Matic i det 70. spilleminutt.

Serberen ble offer for en grusom takling fra Ashley Barnes, og valgte å reagere ved å storme mot Barnes og dytte Burnley-spilleren i bakken. Matic ble korrekt sendt i dusjen, mens Barnes gikk fri etter taklingen. Han burde også etter alle solemerker fått se det røde kortet.

Mourinho med dommerstikk

I tillegg til at Barnes også burde fått det røde kortet, var Atkinson på tynn is et par ganger i første omgang. Både i det 32. og 43. minutt skulle Chelsea ha fått straffe, men Atkinson vinket spille videre ved begge anledninger. Det likte Mourinho dårlig.

– Det er fire øyeblikk i kampen der historien skrives. I det 30., 33., 43. og 69. spilleminutt. Ikke still meg flere spørsmål, sa Chelsea-manageren med klar henvisning til flere av de kontroversielle situasjonene.

Men portugiseren ga seg ikke med det.

– Jeg kan ikke gå gjennom avgjørelsene. Jeg blir straffet når jeg referer til de situasjonene, og jeg ønsker ikke å bli straffet, sa Mourinho ifølge BBC.

Stolt Burnley-manager

Etter at Chelsea ble redusert til ti mann kunne Burnley utnytte det numeriske overtallet i kampens avslutning. Det resulterte i et par store målsjanser mot Chelsea-målet ti minutter før slutt.

Først parerte Thibaut Courtois med en strålende redning, men på mulighet nummer to måtte belgieren gi tapt. Ben Mee steg til værs på en perfekt slått Kieran Trippier-corner og stanget ballen i korthjørnet.

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen og kvaliteten vi viser. De produserte noen store muligheter i andre omgang, men jeg er veldig stolt over prestasjonen vår og at vi vokser oss inn i ligaen, sa Burnley-manager Sean Dyche.

Fire minutter på overtid kunne bortelaget røvet med seg alle tre poengene, men Ings' skudd fra like utenfor 16-meteren forsvant like over. Dermed endte det med ett poeng til begge lagene på Stamford Bridge.

Etter Chelseas poengtap nærmer Manchester City seg nå i gullkampen. Forspranget krympet til fem poeng etter at City knuste Newcastle senere lørdag.

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 26. runde:

**Aston Villa – Stoke 1-2 (1-1)

Mål:** 1-0 Scott Sinclair (20), 1-1 Mame Biram Diouf (45), 1-2 Victor Moses (str. 90).

Rødt kort: Ron Vlaar, Aston Villa (90).

31.880 tilskuere.

**Chelsea – Burnley 1-1 (1-0)

Mål:** 1-0 Branislav Ivanovic (14), 1-1 Ben Mee (81)

Rødt kort: Nemanja Matic, Chelsea (70).

41.629 tilskuere.

**Crystal Palace – Arsenal 1-2 (0-2)

Mål:** 0-1 Santi Cazorla (str. 8), 0-2 Olivier Giroud (45), 1-2 Glenn Murray (90).

24.721 tilskuere.

**Hull – Queens Park Rangers 2-1 (1-1)

Mål:** 1-0 Scott Sinclair (16), 1-1 Charlie Austin (39), 2-1 Dame N'Doye (89).

Rødt kort: Joey Barton, Queens Park Rangers (33)

24.466 tilskuere.

Sunderland – West Bromwich 0-0 (0-0) 40.943 tilskuere.

**Swansea – Manchester U. 2-1 (1-1)

Mål:** 0-1 Ander Herrera (28), 1-1 Sung-Yueng Ki (30), 2-1 Bafétimbi Gomis (73).

20.809 tilskuere.

**Manchester C. – Newcastle 5-0 (3-0)

Mål:** 1-0 Sergio Agüero (str. 2), 2-0 Samir Nasri (12), 3-0 Edin Dzeko (21), 4-0 David Silva (51), 5-0 Silva (53).