GATINEAU (adressa.no): Det har stormet rundt Charlotte Kalla i forkant av Ski Tour Canada. I midten av februar, etter skuffende resultater på hjemmebane i Falun, kom den svenske landslagstreneren Mattias Persson med en uttalelse hvor han sa at «Charlotte har det kanskje ikke så bra i sjelen».

Fikk unnskyldning

Han viste til at resultatene hadde vært svake denne sesongen. Kalla likte utsagnet dårlig, men godtok senere trenerens unnskyldning.

Tirsdag kveld ble Kalla nummer åtte i åpningsetappen i Ski Tour Canada, etter å ha falt i semifinalen.

— Jeg var litt for ivrig til å ta posisjon og da kan det gå slik. Det var kult å konkurrere i dag. Det føltes bra. Dette er definitivt den beste følelsen jeg har hatt i sprint, forteller Kalla.

Fokus på forberedelser

Hun sa ikke så mye da hun ble spurt om støyen den siste tiden, men overfor Adresseavisen ga hun dette svaret på hvordan hun har taklet bråket i svensk presse:

— Jeg har forsøkt å ikke se på det som har stått i mediene. Jeg har fokusert på mine forberedelser og det som jeg tror jeg behøver for å komme bra forberedt hit.

Gårsdagens sprint i Gatineau ble vunnet av Maiken Caspersen Falla, foran svenske Stina Nilsson og Jessica Diggins fra USA. Favoritten til å vinne i sammendraget, Therese Johaug, ble nummer 25. ## Johaug gleder seg til Montreal

— Jeg føler meg i bra form, og det tar jeg med meg, sier Johaug etter å ha blitt slått ut i kvartfinalen.

— Kroppen føles bra. Jeg hadde en hardøkt her om dagen, men følte meg mye bedre nå. Jeg gleder meg til morgendagen, fortsetter hun.

Det hun tenker på er kveldens fellesstart i Montreal, en distanse som skal passe Johaug langt bedre enn sprint.