Langrennsløperen Anders Aukland måtte tirsdag bli hentet med helikopter da han pådro seg to brudd i beinet under en fjelltur i Jotunheimen.

– Anders og Jørgen (Aukland) var på fjelltur for å gjøre en reportasje med den erfarne randonee-utøveren Nils Nilsen, da Anders var uheldig i en sving, fikk en vridning og falt. Det var maks uflaks, sier Team Santander-manager Nils Marius Otterstad til Aftenposten.

Anders Aukland får her medisinsk behandling av Håkon Nordseth (t.h) før han fraktes videre til sykehus i helikopter. Foto: Team Santander

Til NRK beskriver lillebror Jørgen Aukland episoden slik:– Vi var ute på skitur og skulle ta noen bilder. Så kjørte vi ned en slak, fin bakke, egentlig. Anders var uheldig og trynet feil. Da sa han med en gang at han fikk vondt, og det viste seg at det var to brudd i ankelen. Kjedelig, sier han.

– Beinet gikk rett av

42-årige Aukland har pådratt seg to brudd i beinet.

— Beinet gikk rett av, sa han til broren.

Anders Aukland smilte tappert etter at han pådro seg to brudd etter et uheldig fall. Foto: Team Santander

Forsøkene på å få en scooter til området i Jotunheimen lyktes ikke. Derfor måtte til slutt et helikopter hente Oseberg-utøveren.Aukland ble sendt rett til Lillehammer for undersøkelser. For øyeblikket ligger han på Bærum sykehus for videre undersøkelser og operasjoner.

– Han vil satse videre

Anders Aukland fyller 43 i september, men Nils Marius Otterstad tror ikke vi har sett det siste av ham som langrennsløper.

– Han skal få lov til å vurdere dette selv, men vi diskuterte dette i går og han er ganske klar på hva han ønsker å gjøre. Det ville jo vært naturlig å tro at han vil roe ned, men jeg har fått signal om at han ønsker å satse videre, sier Otterstad.

– Det her tvinger ham til å tenke annerledes. Det åpner øynene hans for å trene bedre og mer effektivt. Og det er det som driver ham, sier Team Santander-manageren.

LANLØPSTJERNER: Jørgen og Anders Aukland har vært sentrale aktører i langløpssirkuset de siste årene. Foto: NTB scanpix

Også Jørgen Aukland føler seg sikker på at storebroren fortsetter.– Ja, vi pratet om det. Anders var veldig klar på at dette ikke var det siste han har gjort med ski på beina. Han var veldig gira på å gjøre jobben som må til, og så på det som en utfordring å klare å komme tilbake i god form til vinteren, sier Jørgen Aukland, som mener broren har god tid på seg, sier Jørgen Aukland til NRK.

(100% Sport/NTB)