Blackburn— Everton 2-3: Etter 19 minutters spill i kampen mellom Blackburn og Everton på Ewood Park satte Morten Gamst Pedersen inn en takling på Mikel Arteta. Spanieren tente totalt og klappet på kjaken til Gamst Pedersen før han sendte en finger i øyet på Vadsø-gutten.

– Det var en duell og han ble veldig sur. Så sto han med hånda i ansiktet mitt, og plutselig satte han fingeren i øyet mitt, sier Gamsten til Aftenposten.no over telefon, og påpeker at han ikke sa noe som helst til Arteta.

Begge spillerne fikk tildelt gult kort – mildt sagt urettferdig, og både norske og engelske kommentatorer mente Arteta burde vært sendt av banen.

Det er heller ikke første gang Arteta slipper unna med ufinheter mot nordmannen. For drøyt to år siden i tilsvarende oppgjør tok Everton-stjernen kvelertak på på Gamst Pedersen etter en sen takling fra nordmannens side. Den gang mente en engelsk journalist at Gamsten burde komme i Guinness’ rekordbok for å være førstemann til å få gult kort for å bli tatt kvelertak på.

– I fotball er det dueller. Jeg vet ikke hva han tenker, sier Gamst etter en ny Arteta-hendelse.

– Tror du han har noe imot deg?

– Hvis han har det får det være hans greie. Det er ikke noe jeg går og tenker på.

Også Everton-manager David Moyes mente stjernespilleren hans gikk langt over streken.

— Jeg har snakket med Mikel Arteta om fingeren i øyet til Morten Gamst Pedersen. Han burde ikke gjort det, og det har jeg sagt til ham, sier Moyes ifølge BBC.com .

Blackburn tapte kampen 2–3 etter at Tim Cahill scoret vinnermålet i 90. minutt.