19-åringen kom inn for Hans Norbye midtveis i 2. omgangen i dagens cupkamp mot Lyn, og kronet innhoppet med scoring da han satte inn TILs 7-0-scoring på overtid.

— Det var veldig artig. Først og fremst var det viktigste at vi kom oss videre fra det som potensialt var en veldig tøff kamp, sier Fredrik Michalsen.

- Helt briljant

Etter kampen trakk Bård Flovik frem ungguttens innhopp i en kamp hvor TIL imponerte med mange flotte mål mot 3.-divisjonslaget fra Oslo.

— Fredrik sitt innhopp var helt briljant. Han strødde om seg med gode pasninger og gjorde et flott mål, sier Flovik.

Han tør ikke spå når 19-åringen er på banen for TIL også i eliteserien.

— Alt har med sammensetning og hvilke lag vi møter. Det handler om timing rundt alt det vi gjør. Men jeg har sagt tidligere at det bare er et tidsspørsmål før Fredrik spiller en del i eliteserien.

Selv er Michalsen klar på at ambisjonen er mer A-lagsspill allerede i år.

— Helt klart. Det har jeg sagt i hele år at jeg har veldig lyst til å bidra til det, og det er det jeg jobber mot.

Lik Kroos?

I fjor ble Michalsen toppscorer for TIL 2 da laget rykket opp fra eliteserien. Men han vil ikke sammenligne seg selv med klassiske målscorertyper fra midtbanen, som for eksempel Frank Lampard.

— Jeg ligger i utgangspunktet dypt i banen og har i hovedsak fokus på balansen i laget. Det er ikke så ofte jeg kommer inn i boksen, men jeg kan komme til noen farlige langskudd, sier 19-åringen.

Han sammenligner seg heller med Real Madrids tyske stjernespiller Toni Kroos.

— Toni Kroos som scorer en del på langskudd. Jeg er litt med den typen, sier TILs ferskeste A-lagsspiller, Fredrik Michalsen.