ARSENAL-CHELSEA 3-0

Sist gang Arsenal slo Chelsea i ligaen var helt tilbake til oktober 2011. Dessuten var det i januar 2013 at det var den siste Premier League-kampen lagene imellom at «The Gunners» noterte seg i målprotokollen.

WENGER HAR VÆRT 20 ÅR I ARSENAL:

Arsène Wengers menn var utrolig effektive i lørdagens hjemmemøte med erkerivalene. Alexis Sánchez gjorde 1-0 etter elleve minutter, mens Theo Walcott økte tre minutter senere.

– Jeg er fornøyd. Vi trengte å endre litt på historien. Vi var disiplinerte og var gode kollektivt. Vi vil hele tiden spille med bevegelse og teknisk dyktighet som vi fikk til denne gangen, sa Wenger som har ledet Arsenal de siste 20 årene.

– Jeg tenker kun mot den neste kampen, men jeg skal unne meg denne seieren i ett døgn til, sa franskmannen.

Cahill-tabbe

En gedigen tabbe av Gary Cahill gjorde at Sánchez kunne storme alene mot Thibaut Courtois. Walcott viste også målteft da han økte til 2-0. – Jeg var på rett sted til rett tid da jeg scoret. Jeg er naturligvis veldig godt fornøyd med det. Vi har virkelig stått på denne uken. Vi vet alle hva som har skjedd i det siste, men nå er vi over det, sa veteranen Walcott.

– Guttene spilte virkelig godt. Det har kommet sakte, men sikkert. Vi jobber for hverandre og alle er fullt konsentrerte, sa 30-åringen.

– Vi vil bare gjøre det vi kan. Hvis vi holder nullen, så vinner vi kamper fordi vi kan score mål.

Sanchez var servitør da Mesut Özil satte 3-0 på flott lobb over Chelsea-målvakten fem minutter før sidebytte. Scoringen kom på en giftig kontring med høy fart og presisjon fra tyskerens side.

Lite å gjøre

Petr Cech i Arsenal-målet hadde ikke all verden å gjøre, og det var først helt mot slutten at det var virkelig farlig foran ham.

Arsenal leverte ikke bare imponerende angrepsspill, men laget var dessuten utrolig solide defensivt.

Med seieren tok Arsenal seg opp til tredjeplass på tabellen etter at seks serierunder er unnagjort. Klubben har bare Tottenham (14) og Manchester City (18) foran seg. Chelsea og Antonio Conte ligger nede på åttendeplassen med sine 10 poeng. (©NTB)