Denne uken fullførte Raheem Sterling (20) den kontroversielle overgangen fra Liverpool til Manchester City.

Når han returnerer til Anfield Road i den lyseblå drakten den kommende sesongen, vil han trolig bli møtt med en voldsom pipekonsert.

Bakgrunnen er at Sterling, som har vært en av Liverpools beste spillere de siste sesongene, nektet å signere en ny kontrakt med Merseyside-klubben, selv etter flere lukrative kontraktsforslag.

foto
Engelske medier har skrevet at Raheem Sterling har hatt et anspent forhold til Liverpool-manager Brendan Rodgers. Her tar de hverandre i hånden under seriekampen mot Newcastle i april. Foto: REUTERS

Ukelønnen i Manchester City skal være på rundt 2 millioner kroner.Hatmeldingene mot Sterling har strømmet inn de siste dagene. Det er imidlertid ikke bare fotballstjernen som har fått gjennomgå, men også hans nærmeste, skriver Daily Star.

Tabloidavisen skriver at Sterlings kjæreste Paige Millian mottok 5.000 hatmeldinger på sin Instagram-konto, hvorav flere hadde et rastistisk budskap.

Politiet etterforsker også trusler mot Sterlings tre år gamle datter Melody.

— Jeg kommer til å finne datteren din og låse henne inne din jæ*** ne***, skal en person ha skrevet til Sterling.

— Avskum

Mange Liverpool-supportere tar avstand fra hetsen mot Sterling.

— De som twitrer rasistisk hets til Sterling eller truer datteren hans, er avskum. Fortjener ikke å støtte denne klubben, skriver Liverpool-supporter og radiovert Dan Roach på sin Twitter-konto.

— Jeg som trodde at vi var folkets klubb, annerledes enn de andre. Enhver fan som sender rasistisk hets til Sterling bør bli bannlyst for livet, skriver journalist og Liverpool-supporter Dave O'Connell på sin Twitter-konto.

Supporterleder: — Helt idiotisk

Tore Hansen er daglig leder i Liverpools norske supporterklubb. Han reagerer sterkt på hetsen mot Sterling og trusselen mot fotballspillerens datter.

— Det har ikke kommet frem hva slags person dette er, men det er klassisk at det er en eller annen som bare slenger ut noe helt idiotisk. Det har ikke noe med fotballkultur å gjøre. Jeg blir bare trist og oppgitt av å lese det, sier Hansen til Aftenposten.

Han understreker samtidig at dette ikke er et riktig bilde av majoriteten av supportere.

— Det er positivt at politiet etterforsker nettroll. Det er en sykdom som sprer seg overalt, sier Hansen.