Det ifølge et overslag som daglig leder i Storhamar, Erik Stensrud, har gjort.

Fratrukket utgifter, regner Stensrud med at Storhamar håndball bør kunne sitte igjen med mellom en halv og en million kroner. Gode penger å ta med seg for en klubb som har slitt med å overholde sine betalingsforpliktelser med halleie overfor Hamar kommune.

Stensrud baserer sine tall på følgende:

  • Klubben vil øke sitt inntektspotensial med 200.000 kroner for hvert 100. nye medlem. Med en ny hall ser han ikke bort fra antall medlemmer i breddeavdelingen vil kunne doble seg. I dag er det nesten 400 medlemmer i denne avdelingen.

  • På klubbens elitearrangementer regner Stensrud med at de kan tjene 700.000 kroner mer med ordentlige fasiliteter enn de gjør i dag. I denne summen er det lagt inn økt billettsalg og dermed også økt kiosksalg.

  • Også breddearrangementene vil kaste mer av seg i en ny håndballhall, både i publikumsframmøte og kiosksalg. Her regner Stensrud med 100.000 i høyere fortjeneste på 20 helgearrangementer i løpet av sesongen.

  • Stensrud regner også med at sponsorene vil se mer velvillig til Storhamar håndball dersom klubben stiller med elektroniske boards, slik andre idrettslag gjør. Her har han kalkulert inn en økning på 750.000 kroner.

I alt utgjør dette 1.750.000 kroner.

To nye inntaksstopp

— En ny hall vil også påføre oss høyere kostnader. Jeg tror nettoen vil ligge et sted mellom 500.000 og 1 million kroner, sier Stensrud som kan opplyse om at cupkampen Storhamar spilte mot Larvik i Terningen Arena, innbrakte en netto på 92.000 kroner.

Det tilsvarer inntektene fra tre eliteseriekamper i Prestrudhallen.

— Da hadde vi ikke inntekter fra verken kiosksalg eller lotteri, noe som ville gitt oss anslagsvis 15.000 kroner. Drømmen er derfor en hall som kan bidra til at enda flere gis anledning til å spille håndball og at klubben kan sikre framtida si, sier Erik Stensrud, som varslet to nye inntaksstopp:

I går måtte klubben stenge døra for jenter født i 2000 og 2003. Det betydde at fem unge jenter fikk nei tirsdag kveld.

- Det er vondt og det smerter meg. Vi er i en forferdelig situasjon, sier Stensrud.