REAL MADRID CASTILLA – SOCUELLAMOS 0-2

Det var kampen der Martin Ødegaard skulle vise at han fortjener en plass i Real Madrid-troppen til Champions League-oppgjøret mot Schalke 04, og da kanskje få muligheten til å bli tidenes yngste spiller i den gjeve Europa-turneringen.

Men Segunda B-kampen på Estadio Alfredo Di Stefano i Madrid blir best husket for to meget omdiskuterte dommeravgjørelser.

• Først et tvilsomt rødt kort da Álvaro Medrán var oppe med armen i en duell.

• Så et enda mer tvilsomt straffespark til Socuellamos.

Etter straffesparkavgjørelsen, som etter hvert førte til gjestenes 2-0-scoring, raste Castilla-spillerne mot dommeren, og Guillermo Valera fikk gult kort for protester.

NY NEDTUR: Martin Ødegaard, her fra kampen mot Barakaldo, ble byttet ut av Castilla-sjef Zinedine Zidane på slutten av oppgjøret mot Socuellamos. Foto: Digitalsport

– De har god grunn til å føle seg snytt. Samtlige avgjørende avgjørelser gikk i mot Ødegaard og Castilla, oppsummerte TV 2s kommentator Asbjørn Myhre.

Scoring i mot og strengt rødt kort

Real Madrids andrelag tok kommandoen fra start mot Socuellamos. På den grønne og fine gressmatten på Estadio Alfredo Di Stefano styrte Ødegaard & Co mye av banespillet, men det var likevel gjestene som kom best i gang.

For etter 19 minutter fikk Socuellamos et hjørnespark. Inne i feltet havnet ballen hos Jorge Pelegrina, som satte ballen enkelt i mål fra kloss hold. Og minutter etter gikk det fra vondt til verre for Castilla.

Álvaro Medrán var oppe med albuen og armen i en duell med en Socuellamos-spiller. ”Slaget” så ikke spesielt hardt, farlig eller tilsiktet ut, men dommeren var meget tett på situasjonen og ga Castilla-spilleren direkte rødt kort. Noe Castilla-spillerne og trener Zinedine Zidane var svært uenige i.

Ødegaard mindre involvert etter utvisningen

Martin Ødegaard startet kampen i favorittposisjonen offensiv midtbane/hengende spiss, men etter utvisningen ble han flyttet ut på høyrekant.

Den norske 16-åringen var sentral i mye av Real Madrids spill, og viste frem den presise venstrefoten ved flere anledninger både fra frispark, hjørnespark og i banespillet, men han slet likevel med å sette sitt preg på kampen, som unggutten kan på sitt aller, aller beste.

Særlig etter utvisningen ble Ødegaard mindre og mindre involvert. 16-åringen ble også byttet ut av Castilla-sjef Zinedine Zidane etter 79 minutter.

På tross av spill 10 mot 11, var Castilla best også i starten av andre omgang, men nok en gang fikk hjemmelaget et slag i trynet. Nok en gang var en av Castilla-spillerne oppe med armene – denne gangen innenfor egen 16-meter. Og en av gjestenes spillerne falt teatralsk.

Heller ikke denne gangen så dommeren ut til å være i tvil da han blåste og pekte på straffemerket. Reprisene viste at det nærmest ikke var kontakt mellom de to spillerne, og straffesparket var trolig av den meget billige sorten.

Med to mål i mot og én spiller mindre på banen, ble det vanskelig for Castilla og oppgjøret endte 0-2.