RIO DE JANEIRO: — Nå må sponsorer, Idrettsforbundet og Olympiatoppen kjenne sin besøkelsestid. Her har de å gjøre med et kjempetalent, og må legge forholdene til rette for videre satsing, sier landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

- Hva kan han eventuelt prestere i Tokyo i 2020?

— Da er han helt der oppe. Medaljekandidat, svarer Berg-Knutsen.

Selv var Brekne godt fornøyd med egen prestasjon i øvelsen «helmatch» på søndag. Han fikk en klar oppreisning fra fredagens skuffende 28. plass i 50 meter liggende, og endte på 13. plass – samme plassering som han fikk i London-OL.

— Jeg må være motivert

Siden den gang har han satset stadig hardere, og sa blant annet opp jobben som regnskapsfører for å kunne satse på heltid – mye takket være støtten fra sponsorer hjemme i Lyngdal.

Men i forhold til om han fortsetter karrieren etter denne sesongen, hadde han svært lite svar på etter konkurransen.

— Det har jeg ikke tenkt på i det hele tatt, sier 31-åringen.

- Berg-Knusen mener du der kan være medaljekandidat?

— Det kan så være. Men jeg må være motivert, det økonomiske må være på plass, og det må passe praktisk, svarer lyngdølen.

Landslagstreneren mener det var svært lite som manglet allerede denne gang på at Brekne hadde kvalifisert seg for finale.

- Vi ser at han er i nærheten

— Littegrann mer tur når det står på, så hadde han vært der. Men Odd Arne har alt det treningsgrunnlaget han trenger, all den mentale styrke han trenger. Alt han trenger, er et par starter til i verdenscupen, så er han der. Det er jeg helt sikker på, sier Berg-Knutsen.

I RIO: Åge Harald Drangsholt.

Toppidrettssjef Tore Øvrebø, som overvar skytekonkurransen på søndag, svarer slik på hva eventuelt Olympiatoppen kan stille opp med:— Vi ser jo at han er i nærheten, men det må vi ta en nærmere vurdering på når vi har snakket med alle de involverte. Jeg kan ikke forskuttere noe nå. Men det er veldig hyggelig om han blir motivert, sier Øvrebø.