Ronny Deila og Celtic har fått en svært god start på ligasesongen, og lørdag ble det hele 6-1 hjemme mot Dundee United.

Deila har også måttet tilpasse seg til en hverdag som er noe forskjellige fra tiden i Drammen, der han var trener for Strømsgodset. Nordmannen forteller om en episode som åpnet øynene hans for den enorme interessen rundt Celtic.

— For tre uker siden var jeg ute og ventet på en taxi for å dra hjem, og bestemte meg for å gi inn i en pub for å ta en øl. Nå skjønner jeg at jeg ikke burde gjøre det! Alle var veldig høflige, men det var litt for mye. Folk ville snakke med meg om Celtic, ta bilde med meg og sånne ting. Det var OK, men blir vant til det, sier Deila til Daily Record.

Savner døtrene

Nordmannen har også fått med seg hvordan fotball påvirker skottene til daglig.

— Mitt førsteinntrykk av Skottland har vært at folk er utrolig interesserte i fotball her. Jeg er lei av å se Sky Sports (TV-kanal, journ. anm.). Du ser det uansett hvor du går. Det er 24 timer i døgnet, alt om fotball, sier Deila.

Hans to tvillingdøtre, som er i tenårene, og kona bor fortsatt hjemme i Norge. Deila legger ikke skjul på at det har vært vanskelig.

— De vil besøke meg når de har ferie, og jeg vil besøke dem når det er landskamppause, sier Deila.

— Det har vært det vanskeligste, det er veldig vanskelig. Når du har denne jobben, ofrer du alt. Da denne muligheten kom spurte jeg barna mine hva de syntes om at jeg skulle dra hit. Jeg spurte om det var greit for dem. De så i ansiktet mitt, dog, at de ikke kunne si nei. De visste jeg ville angret resten av livet mitt om jeg ikke dro hit, sier Deila.

Onsdag venter en svært viktig kamp for Celtic. Da spiller de borte mot slovenske Maribor i Champions League-kvalifiseringen.