Norges største håndballtalent er blant tre nominerte til tittelen, og tre år yngre enn de andre to nominerte som til daglig spiller i den tyske og den spanske toppserien.

De andre to nominerte er svenske Jim Gotfridsson (1992), som spiller i Flensburg Handewitt og den spanske Valladolid-spilleren Pablo Cacheda (1992).

Ekstern lenke: Her kan du stemme på din favoritt

— Det er litt uvirkelig

Slik det ser ut nå er det svensken og nordmannen som kriger om tittelen, mens spanske Cacheda er langt unna seieren.

Sagosen har hatt en forrykende utvikling de siste årene. Bare ett par år etter han debuterte i førstedivisjon med Kolstad, har supertalentet bestemt seg for å forsøke seg i en av verdens beste håndballigaer.

Til høsten skal han spille for Aalborg i den danske toppserien, sammen med Håvard Tvedten og Ole Erevik, og det er etter kun ett år i den norske eliteserieklubben Haslum.

- Så ikke den komme

I tillegg til å ha gjort det strålende i klubbhåndballen de siste årene fikk Sagosen også sin debut på landslaget i fjor, og var med i troppen da Norge spilte EM i januar.

Dette har ikke gått ubemerket hen i den internasjonale håndballverdenen, og han er nå nominert til å bli årets unge playmaker.

— Jeg så den ikke komme. Det er litt uvirkelig. Å bli omtalt som verdens beste er så store ord. De andre to er eldre og proffe, så det er veldig stort for meg å bli nevnt i denne sammenhengen, sa Sagosen til adressa.no da han hadde fått nominasjonen.

Nå gjenstår det å se hvem som vinner kåringen som blir avgjort denne helgen.