Byåsen-Storhamar 25-34

Allerede før kampen, hadde Byåsen nådd sesongmålet om femteplassen i serien. Og det ble tidlig klart at laget mentalt var ferdigspilt for sesongen. Påsken kom for tidlig i år.

Fikk ikke satt forsvaret

Hjemmelaget maktet bare å score tre mål de første tolv minuttene i sesongavslutningen mot Storhamar, og gjestene ledet 5-3. Da tok Mogensen timeout, og satte inn Marie Henriksen for å sette fart på Byåsen-angrepet. Henriksen kvitterte med å sette to kjappe mål. Men samtidig valgte Mogensen å bytte to spillere forsvar/angrep, og Storhamar klarte å utnytte ankomstfasen godt. Gjestene beholdt forspranget ved å gjøre flere mål før Byåsen hadde fått etablert forsvaret sitt. Ti minutt før pause hadde Storhamar doblet ledelsen, og ledet 12-8.

Ti minutters tørke

Tekniske feil i angrep, og dårlig redningsprosent på Byåsen-keeperne gjorde vondt verre for Byåsen. På 14-8 til Storhamar tok Claus Mogensen omgangens andre timeout – og denne gangen var dansken litt mer høylytt. Men det hjalp heller ikke. Byåsen maktet ikke å score på ti minutter, og til tross for at tabellsituasjonen skulle tilsi noe annet — Storhamar så ut som et mye bedre håndballag enn Byåsen.

En sjelden redning av Ødegaard og et mål av Maria Hjertner forhindret gjestene fra å gå til pause med timålsledelse. Det sto 10-19 etter den første halve timen.

Etter avtale med legen, skal Marie Henriksen kun spille ti minutt av hver omgang. Etter pause ble hun brukt fra start – Den timinutters-perioden vant Byåsen, men bare med ett mål. Da Henriksen tok kvelden, var stillingen 15-23. Til tross for iherdige forsøk på å få jentene til å våkne, klarte ikke Byåsen å komme nærmere Storhamar. Hjemmelagets mange angrepsfeil, kombinert med tamt forsvarsspill gjorde at gjestene ledet med ti mål tolv minutt før slutt.