Svein Oddvar Moen (36) og hans dommerteam har vært en snakkis i Fotball-Europa denne uken. Bakgrunnen er en kontroversiell avgjørelse som sørget for at ukrainske Dnipro Dnipropetrovsk fikk 1-1 på bortebane mot Napoli fra Italia torsdag kveld.

Napoli-representanter var rasende etter at Jeven Seleznyovs sene utlingningsmål ble godkjent. Til tross for at Dnipro-spilleren var i en klar offsideposisjon holdt assistentdommer Kim Tomas Haglund flagget nede.

Napolis Aurelio de Laurentiis er en av sitatmaskinene som styrer en italienske fotballklubb. Det spørs imidlertid om ikke de Laurentiis kan vente seg en straff etter totalslakten av det norske dommerteamet torsdag kveld. Foto: REUTERS

Kritikken av det norske dommerteamet har vært nådeløs. Aller lengst gikk kanskje Napolis frittalende og mektige klubbpresident Aurelio de Laurentiis.— Jeg så Nicola Rizzoli (italiensk toppdommer, journ. anm.) i Champions League i går, mens vi fikk Moen. Hvem er han, har du noen gang hørt om ham? Er han viktig? Er han i det hele tatt kvalifisert.

Slik raste klubbpresidenten etter kampen ifølge Football-Italia. Moen har forøvrig dømt en rekke store kamper i Europa de siste årene, blant annet kvartfinalekamper i Champions League i både 2012 og 2013. ## - Brunostforgiftning?

Nå får altså 36-åringen fra Haugesund og resten av dommerteamet gjennomgå. Den danske avisen Ekstra Bladet er blant mediene som nå har det gøy på Norges bekostning.

Ekstra Bladet erter Norge etter dommertabben i oppgjøret mellom Napoli og Dnipro Dnipropetrovsk. Foto: ekstrabladet.dk

Tabloidavisen har merket seg at andre norske dommere som Tom Henning Øvrebø og Terje Hauge også har vært i hardt vær etter kontroversielle dommeravgjørelser i Champions League tidligere, og stiller derfor følgende retoriske spørsmål:«Brunost-forgiftning, overdrevet inntak av lutefisk eller rett og slett tiltaksløshet?»

— Situasjonen ser verre ut på TV enn den er. Den er gal nok, det er en semifinale og jeg forstår at det ikke er godt nok, men det er ikke så ille som det ser ut, sa Terje Hauge, som nå jobber som dommersjef i Norge, til Aftenposten fredag.

Han er blant flere tidligere toppdommere som har forsvart Moen, som selv har forsvunnet fra rampelyset, de siste dagene.

Dette tuller også Ekstra Bladet med i slutten av sin artikkel om Moen.

«Det er slik at vi sitter og funderer over, hvordan de norske forsvartalene hadde vært om dommerne hadde vært svensker».

Svein Oddvar Moen har ikke besvart Aftenpostens henvendelser de siste dagene.

Det er ennå ikke klart hva dommertabben vil bety for Moens team i sammenheng med mulige europacup-oppgaver denne sesongen og videre i karrièren.

Napoli-president Aurelio de Laurentiis har ennå ikke fått straff for sine uttalelser om det norske dommerteamet, som også inneholdt konspirasjonsteorier.