Seks minutter senere scoret Andoni Iraola 2-0-målet for Bilbao. Det ble også sluttresultatet.

Samtidig vant Barcelona som forventet mot Mallorca. Det betyr at Barca leder den spanske toppserien med hele sju poeng igjen.

Store deler av det kravstore publikummet på Santiago Bernabeu forlot stadion da fem-ti minutter gjensto. Fortvilelsen i ansiktet til David Beckham fortalte alt om ydmykelsen for de «kongelige» i hovedstaden.

Tapet er også det første for Real Madrid under den nye treneren Wanderley Luxemburgo. Han gamblet med å sette Ronaldo, Zidane og Raul på benken. Det ble en dyrekjøpt erfaring for brasilianeren.

Landslagsbacken Asier Del Horno ordnet 1-0 da han stanget inn et frispark etter 58 minutter. Iraola på sin side ble snytt for et mål i første omgang. Han skjøt fra distanse. Real-keeper Iker Casillas nådde ballen, men fjernsynsreprisene viste at den klart var inne før keeperen fikk slått den ut igjen.

I søndagens kamper var det først og fremst Villarreals comeback mot Atletico Madrid som var verd å merke seg. Atletico ledet 2-0 til pause og virket å ha full kontroll, men et reduseringsmål av Manchester United-floppen Diego Forlan fikk fart på hjemmelaget. Sju minutter før slutt utlignet Villarreal etter selvmål av Luis Perea, og på overtid avgjorde argentinske Juan Sorin til stor jubel på El Madrigal.

Villarreals seier betyr at laget bare er ett poeng bak Real Betis på 3. plass, og med for fullt i kampen om spill i Villarreal.