RBK bryter tausheten: - Beklager hendelsen overfor taxiselskapet

Rosenborg har ikke konkludert med hva slags konsekvenser voldssaken i København får for Nicklas Bendtner.

I sentrum: Nicklas Bendtner Foto: Mariann Dybdahl

Publisert:

«Søndag formiddag ble vi orientert om at det hadde vært en uheldig hendelse i København der Nicklas Bendtner hadde vært involvert. Det var en svært nedbrutt Nicklas Bendtner som selv kontaktet klubben og informerte om hva som hadde skjedd. Hele søndag ble brukt til å innhente så mye fakta som mulig. Som forventet ble medieinteressen voldsom både fra Danmark og Norge. Vi har forsøkt å svare uten å kunne gå i detaljer.

Nicklas har i noen dager vært i København for opptrening etter skade og skal etter planen være tilbake i Trondheim i løpet av de første dagene i denne uka. Vi vil da i fred og ro gå gjennom det som har skjedd og vurdere hvordan klubben skal reagere. Vi vil behandle Nicklas på den måten han har krav på uansett handling.

Vi har også vært i kontakt med det danske taxiselskapet og orientert om hva klubben vurderer å foreta seg, samt uttrykt beklagelse for hendelsen uten at vi har fullstendig kjennskap til detaljene.

Om saken havner i rettssystemet er vi trygg på at det danske rettssystemet håndterer denne saken på riktig måte.»

RBK-lederen: Tove Moe Dyrhaug var på plass på kontoret mandag morgen. Foto: Richard Sagen

Les også

«Et stort nederlag også for Rosenborg»

Les også

– Tror saken kan bety slutten for Bendtner i RBK

Dette er saken

Danske BT meldte søndag ettermiddag at Nicklas Bendtner samme natt skal ha utøvet vold mot en taxisjåfør, ifølge taxiselskapet DanTaxi.

– Jeg kan bekrefte at det har vært et alvorlig overfall på en av våre sjåfører i natt. Sjåføren ligger på operasjonsbordet med brukket kjeve, sa kommunikasjonssjef i DanTaxi, Rasmus Krochin, til BT - som også navnga Bendtner til avisen.

Politiet bekreftet at det har kommet en anmeldelse, men kunne ikke bekrefte at det er Bendtner som er blitt anmeldt.

Får spørsmål: RBKs organsisasjonssjef Trond Alstad. Foto: Richard Sagen

Les også

Hevder Bendtner skal være anmeldt for vold mot taxisjåfør - RBK bekrefter at det har vært en episode

– Katastrofe

Kommentator i danske BT, Søren Hanghøj Kristensen, uttalte følgende til Adresseavisen søndag kveld:

– En katastrofal sak. Én ting er om dette hadde vært første utenomsportslige hendelse rundt Bendtner, men det er det ikke. Dette er også snakk om en voldshendelse, som har medført skade for en annen person, sa han - og la til:

– Når jeg sier katastrofe, handler det også om hva som skjer framover. En ting er det rent strafferettslige, en annen ting er fotballframtida. Hvor store konsekvenser vil dette kunne få? Det er mange eksempler i historien på at spillere som har vært gjennom ting privat får seg nye klubber. Men hvor? Og på hvilket nivå?

Publisert: